ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ίδρυση της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων και ας μας επιτραπεί να αναφέρουμε μερικά πράγματα που καταφέραμε:
1. Είμαστε εδώ. Η ΕΕΔ υπάρχει και είναι δίπλα σε κάθε έμμισθο δικηγόρο. Καθημερινά ενημερώνουμε και απαντάμε σε ερωτήματα συναδέλφων, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου. 
2. Κάναμε αισθητή την παρουσία μας. Γεμίσαμε αρκετές φορές τη μεγάλη αίθουσα του Δ.Σ.Α. ενώ οι συγκεντρώσεις μεταδόθηκαν, μέσω διαδικτύου, παντού.
3. Είπαμε υπεύθυνα την αλήθεια για τα προβλήματά μας, όχι πάντα χωρίς κόστος.
4. Η συνεπής παρουσία μας είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και την αποδοχή μας από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.
5. Γίναμε γνωστοί. Επιστολές και ανακοινώσεις μας αναρτήθηκαν σε σημαντικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (taxheaven.gr, dikaiologitika.gr) και έπεται συνέχεια.
6. Η είδηση της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης της ΕΕΔ κατά της ΥΑ περί βάσης υπολογισμού γράφτηκε σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
7. Δώσαμε οδηγίες και συμβουλές για τις εισφορές των εμμίσθων αλλά και αμίσθων δικηγόρων, όχι μόνο σε συναδέλφους αλλά και σε λογιστήρια μεγάλων εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
8. Το υπόδειγμα ένστασης κατά του ειδοποιητηρίου έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 2.000 φορές από χρήστες του ιντερνετ.
9. Με τις επίμονες παρεμβάσεις μας στον ΕΦΚΑ καταφέραμε η δεύτερη φουρνιά ειδοποιητηρίων των εμμίσθων δικηγόρων να μην έχει λάθη στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ η πρώτη φουρνιά είχε μόνο εσφαλμένα ειδοποιητήρια.
10. Με δική μας άμεση παρέμβαση διορθώθηκε άμεσα η πρώτη εγκύκλιος που επέβαλε παρανόμως συνεισπραττόμενα (ΟΕΚ και ΟΕΕ) στις εισφορές μας.
11. Οι ομάδες μας στα ηλεκτρονικά δίκτυα συγκεντρώνουν εκατοντάδες συναδέλφους και αποτελούν καθημερινό πεδίο διαλόγου.
12. Αυτά και άλλα πολλά κάναμε και σύντομα θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία επίσημης εγγραφής, ώστε να δυναμώσουμε το Σύλλογό μας.
13. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός με πολλές αναρριχήσεις, αλλά όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε.
14. Προγραμματίζουμε εκλογές, γιατί η δύναμη της ΕΕΔ είστε αποκλειστικά εσείς οι έμμισθοι δικηγόροι, καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.
15. Όσοι υποτίμησαν ή επιτίμησαν τους εμμίσθους δικηγόρους, ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουν.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη