Επιστολή της ΕΕΔ σε Υπουργούς, Διοικητή ΕΦΚΑ και Συνήγορο Πολίτη



Μετά τη γενικευμένη ταλαιπωρία που υφίστανται οι έμμισθοι δικηγόροι από τη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ, που επιτείνει το πρόβλημα των σημαντικών μειώσεων που υποστήκαμε στις αποδοχές μας, αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε επιστολή στους αρμοδίους Υπουργούς, στους οποίους εκφράζουμε τις θέσεις μας για το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων κοινωνικής ασφάλισης που αντιμετωπίζουμε:
1. Αντιδρούμε στην επιχειρούμενη με τροπολογία αύξηση των εισφορών πρόνοιας για τους δικηγόρους Αθηνών.
2. Αντιδρούμε στις συντάξεις πείνας του νέου Νόμου και ζητούμε τον υπολογισμό των συντάξεων των εμμίσθων δικηγόρων με βάση την αντιμισθία τους.
3. Διαμαρτυρόμαστε για την ταλαιπωρία και τις ελλείψεις ενημέρωσης του ΕΦΚΑ σε σχέση με τις κρατήσεις επί της αντιμισθίας μας.
4. Διαμαρτυρόμαστε και προτείνουμε λύσεις για τα εκατοντάδες εσφαλμένα ειδοποιητήρια του ελεύθερου επαγγέλματος που έλαβαν οι συνάδελφοι.
5. Διαμαρτυρόμαστε για τις διπλές κρατήσεις που συνεχίζουν παρά σε ορισμένους συναδέλφους παρά την απαγόρευση με το Ν.4387/2016.
6. Θίγουμε το ζήτημα της παράνομης (κατά την άποψή μας) επιβολής τραπεζικής προμήθειας στην καταβολή των ειδοποιητηρίων.
7. Θίγουμε ζητήματα καθυστέρησης στην απονομή παροχών κοινωνικής ασφάλισης και ανεργίας προς τους δικηγόρους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη