Δικαίωση της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων - Αναγνώριση των λαθών στην εκκαθάριση από τον e-ΕΦΚΑ

 







Μετά την με επιστημονικό τρόπο απόδειξη των λαθών στην εκκαθάριση, με πρώτη τη δική μας δημοσίευση και αρθρογραφία, την ανάδειξη του ζητήματος στα ΜΜΕ και την υποβολή εκ μέρους των συναδέλφων πολλών αιτήσεων διόρθωσης, σύμφωνα με το σχετικό μας υπόδειγμα, ο e-ΕΦΚΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
e-ΕΦΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδοποίηση 5.722 ασφαλισμένων παράλληλης απασχόλησης για νέα εκκαθάριση εισφορών

Στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2020. Η εκκαθάριση αφορούσε 265.109 ασφαλισμένους. Παράλληλα, αναρτήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Στην εν λόγω εκκαθάριση εμπίπτουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2020.

Κατά τον δεύτερο έλεγχο της εκκαθάρισης εντός του Αυγούστου, εντοπίστηκαν 5.722 περιπτώσεις εκκαθαρίσεων οι οποίες επανεξετάστηκαν και θα προκύψουν νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά. Αφορούν, ως επι το πλείστον, περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου δεν είχε υποβληθεί εγκαίρως των σύνολο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από τους εργοδότες τους για το 2020.

Ήδη οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν ενημερωθεί με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική τους καρτέλα που είναι προσβάσιμη μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα (www.efka.gov.gr), για τη νέα εκκαθάριση. Ειδικά για τη συγκεκριμένη εκκαθάριση εισφορών παράλληλης απασχόλησης οι εν λόγω ασφαλισμένοι καλούνται να μην προχωρήσουν σε πληρωμή έως ότου αναρτηθούν τα νέα επικαιροποιημένα ειδοποιητήρια. Τα νέα ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν εντός του Οκτωβρίου και για όσους ασφαλισμένους προκύψουν χρεωστικά υπόλοιπα, αυτά θα καταβληθούν σε 6 ισόποσες δόσεις. Μέχρι την επικαιροποίηση των ειδοποιητηρίων οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν κανονικά ασφαλιστική ενημερότητα.

Όσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε πληρωμές, αυτές θα ληφθούν υπόψιν και θα συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως από την ανωτέρω διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον Δημόσιο Τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους Φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020. Η διαδικασία εκκαθάρισης για τους ασφαλισμένους αυτούς θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ



Σχόλια

  1. Τα θερμά μου συγχαρητήρια κ. Κουτσολαμπρο. Ίσως Ήμουν από τους πρώτους συναδέλφους που σας ενημέρωσαν για την εσφαλμένη εκκαθάριση και νιώθω πραγματικά δικαιωμένος. Πάντως μέχρι τώρα δεν μου έχει αποσταλεί μυνημα στην προσωπική μου καρτέλα να μην πληρώσω την τρέχουσα δόση από την εσφαλμένη εκκαθάριση. Μέχρι να δω την έκδοση των νέων εκκαθαριστικων δυστυχώς δεν θα ησυχάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι από τους τυχερούς με ορθή εκκαθάριση για το 2020 (με το περίφημο 110€). Ωστόσο για τα έτη 2019, 2018 και 2017 η εκκαθάριση μου εμφανίζει να χρωστάω (120€ ετησίως). Ταυτόχρονα, στην αρχική μου σελίδα εμφανίζεται "Δεν βρέθηκαν οικονομικές εκκρεμότητες έως 31/12/2019". Τελικά, τί από τα δύο ισχύει/ χρωστάω ή όχι και για τα προηγούμενα έτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είστε βέβαιος για τις οφειλές σας ή μη, θα πρέπει να ανατρέξετε στην καρτέλα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες/Υποχρεώσεις κ.α./οφειλές. Αν όλα είναι μηδέν, είστε οκ! Αν υπάρχουν Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής, θα πρέπει να πληρώσετε στο ΚΕΑΟ, είτε επισκεπτόμενη κάποιο απ'όλα (Αθήνα, Αγ.Κων/νου 16-18 1ος όροφος), είτε ηλεκτρονικά πιστοποιούμενη ως χρήστης στο ΚΕΑΟ. Περισσότερα για την πιστοποίηση μπορείτε να βρείτε στον οδηγό μου 120 δόσεων. GOOGLE IT!

      Διαγραφή
  3. Μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα μυνημα στην προσωπική μου καρτέλα στο e efka, οπως αναφέρει η ανακοίνωση,παρόλο που έχω υποβάλει από τις 18/8 με email αίτηση διορθώσεως μετά των εγγράφων που αποδεικνύουν την βασιμοτητα της, στις διευθύνσεις που αναγράφονται στο υποδειγμα. Επειδή ουδέποτε μου γνωστοποιηθηκε ο αριθμός πρωτοκόλλου που ζήτησα να λάβει η αίτηση μου , την αποστείλα εκ νέου στις 29/8 καθώς και σήμερα. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που δεν έχουν λάβει Μέχρι σήμερα το μυνημα που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΚΑ. Μας έχουν δημιουργήσει τέτοια ανασφάλεια που πραγματικά έχουμε χάσει την ηρεμία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν κι άλλοι, κυρίως του Δημόσιου Τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Κουτσολαμπρο σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ενημέρωση, αλλά πραγματικά μας έχουν τρελάνει με τον τρόπο που προσπαθούν να διορθώσουν το σφάλμα τους. Προσπαθούν να μας ηρεμήσουν και τα κάνουν χειρότερα. Ειδικά η δήλωση - ομολογία στο δελτίο τύπου ότι κατά τον δεύτερο έλεγχο εντοπίστηκαν 5722 σφάλματα ξεπερνά κάθε οριο. Γιατί δεν έκαναν ως οφειλαν τον έλεγχο πριν την ανάρτηση? Έχουν αντιληφθει τις συνέπειες των ενεργειών τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα από το πρωί δέχομαι τηλέφωνα από συναδέλφους, οι οποίοι είτε απουσίαζαν λόγω διακοπών είτε δεν επισκεπτονται συχνά το e efka, ότι ενημερώθηκαν από τους λογιστές τους ότι πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση της εκκαθάρισης του 2020. Μάλιστα υπάρχουν λογιστές οι οποίοι προφανώς δεν αντιλήφθηκαν ότι τα εκκαθαριστικα είναι εσφαλμένα. Τους παραπέμπω στο παρόν ιστολογικό για ενημέρωση προτρεποντας τους άμεσα να υποβάλουν με email την αίτηση διόρθωσης. Με ερωτούν βέβαια αν έχει παρέλθει η προθεσμία και αν μπορούν ακόμα να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης. Θεωρώ πως ναι μπορούν, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς ακόμα και ο χρόνος που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικα , στις 2 Αυγούστου ήταν λάθος. Εκτός αν πράγματι στον ΕΦΚΑ έλεγξαν όλα τα ειδοποιητηρια και εντόπισαν τα λάθη ανεξάρτητα υποβολής αίτησης διόρθωσης, κάτι για το οποίο έχω επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα σε όλους. Ενώνω τη φωνή μου με των άλλων συναδέλφων και ευχαριστώ θερμα΄τον κ. Κουτσόλαμπρο για τις άοκνες προσπάθειες του. Πράγματι υποβάλαμε την αίτηση διόρθωσης και προχωρούν σε νέα εκκαθάριση, εντός Οκτωβρίου, κατά δήλωση. Στο μεταξύ έχουν αλλάξει το δοσολόγιο, ώστε να μην φαίνονται ληξιπρόθεσμες δόσεις στις λανθασμένες εκκαθαρίσεις. Αυτό που είναι σημαντικό εξίσου, είναι πότε θα πάρουμε τα χρήματα στα πιστωτικά νέα εκκαθαριστικά (για όσους έχουν πιστωτικό προφανώς).
    Επίσης υπάρχει κάποιο νεώτερο για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα περιόδου 1/1/2019-30/9/2020. Εχει εξαντληθεί η υπομονή μας και η αντοχή μας, τρέχουν οι υποχρεώσεις μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν 3 ειδών πιστωτικά που παρανόμως παρακρατεί ο ΕΦΚΑ! Τα πιστωτικά των τροποποιητικών εκκαθαρίσεων του 2019, τα πιστωτικά των εκκαθαρίσεων του 2020 και οι παρανόμως εισπραχθείσες επιπλέον εισφορές 21 μηνών (1ος 2019 έως 9ος 2020) των εμμίσθων του ιδιωτικού τομέα. Πιέζουμε κι η ΕΕΔ και ο ΔΣΑ για όλα!

      Διαγραφή
  8. Στην δική μου καρτέλα στο e efka δεν έχει αλλάξει κάτι και φαίνεται πως θα έπρεπε να είχα πληρώσει την 1η δόση της εκκαθαρισης στις 31/8/21. Δεν είναι μόνο τα πιστωτικά του 2020 που πρέπει να μας επιστρέψουν αλλά και αυτα του 2019, καθώς σε πολλούς εμμισθους ήταν εσφαλμένη αρχικά και η εκκαθάριση του 2019 η οποία διορθώθηκε μετά από τέσσερις μήνες, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, και κατά συνέπεια τα πιστωτικά υπόλοιπα, για όσους είχαμε για το 2019, ακόμα δεν μας έχουν επιστραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν 3 ειδών πιστωτικά που παρανόμως παρακρατεί ο ΕΦΚΑ! Τα πιστωτικά των τροποποιητικών εκκαθαρίσεων του 2019, τα πιστωτικά των εκκαθαρίσεων του 2020 και οι παρανόμως εισπραχθείσες επιπλέον εισφορές 21 μηνών (1ος 2019 έως 9ος 2020) των εμμίσθων του ιδιωτικού τομέα. Πιέζουμε κι η ΕΕΔ και ο ΔΣΑ για όλα!

      Διαγραφή
  9. Για καθημερινή ενημέρωση, να παρακολουθείτε και την ομάδα μας στο facebook με 1800 μέλη από όλη την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kύριε Κουτσόλαμπρε,
    και πάλι θερμές ευχαριστίες για τις απαντήσεις και διευκρινίσεις.
    Αναφορικά με την ενημέρωση μέσω fb, καλή βεβαίως η πρωτοβουλία, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην έχουμε fb, συνεπώς η ενημέρωση και μέσω της παρούσας πλατφόρμας είναι ουσιαστική !
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο. Έχετε τις ευχαριστίες μου και βεβαίως την εκ νέου στήριξη μου στις επερχόμενες εκλογές του Δ.Σ.Α. Όντως για εμάς που έχουμε επιλέξει να ζούμε χωρίς fb, το παρόν ιστολογιο είναι πηγή ενημέρωσης και έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά έχετε όλοι τα τηλέφωνά μου, που υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ!

      Διαγραφή
  12. Απο τις 18/8 μέχρι και την 14η Σεπτεμβρίου έχω αποστείλει την αίτηση διόρθωσης στα email , που μας είχατε υποδείξει πάνω απο 5 φορές σε κάθε διεύθυνση. Τελικά στις 13/9 μου απέστειλε αριθμό πρωτοκόλλου η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΚΑ-ΤΑΝ και στις 15/9 η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ. Το περίεργο είναι οτι μου απέστειλαν αριθμό πρωτοκόλλου για την αίτηση μου , όταν επιφυλακτικά για την υποβολή μηνύσεως κατα άρθρο 244 ΠΚ, παρόλο που η ως άνω επιφύλαξη διατυπώνονταν στην αίτηση που ειχα πολλάκις υποβάλει-αποστείλει, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είχατε αναρτήσει. Με λίγα λόγια αμφιβάλλω αν διάβαζαν τις αιτήσεις μας και αν βεβαία άνοιγαν τα email που αποστελναμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ πληροφορήθηκα ότι 30/9/21 πιστωθηκαν σε λογαριασμούς των δικαιούχων τα πιστωτικά υπόλοιπα του έτους 2020. Προσωπικά έχω πιστωτικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση του 2019, το οποίο δεν μου επιστράφηκε πέρσι λόγω της εσφαλμενης αρχικής εκκαθάρισης του 2019, η οποία διορθώθηκε όταν πλέον είχαν επιστραφεί τα πιστωτικά υπόλοιπα του 2019. Από το ΕΦΚΑ με είχαν ενημερωσει ψευδως με mail , ότι θα μου επιστραφεί το υπόλοιπο όταν γίνει η επιστροφή των πιστωτικών από την εκκαθάριση του 2020. Τελικά δεν μου επιστράφηκε ούτε τώρα, οπως με είχαν βεβαιώσει.Η κοροϊδία συνεχίζεται και ποσό που δικαιούμαι να λάβω, δεν μου επιστρέφεται επι ένα έτος, χωρίς να συμπεριλάβω το ποσό που θα έπρεπε να μου επιστραφεί από την εκκαθάριση του 2020, το οποίο όμως εξαιτίας της εσφαλμενης εκκαθάρισης προς το παρόν ξαι μέχρι να γι ει η διόρθωση συμψιφιζεται. Επειδή δεν θα είμαι ο μόνος που του οφείλονται πιστωτικά υπόλοιπα του 2019 καθώς εσφαλμενη εκκαθάριση είχαν οι περισσότεροι εμμισθοι σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, παρακαλώ θα θέλαμε την συμβουλή σας καθώς και την μεσολάβηση σας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τη διαβεβαίωσή τους ότι θα επιστραφούν τα πιστωτικά υπόλοιπα 2019 (από διορθωτικές εκκαθαρίσεις) εντός Οκτωβρίου!

      Διαγραφή
  14. Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Εύχομαι να γίνει πράξη η διαβεβαίωση τους καθώς έχει χαθεί η αξιοπιστία των δηλώσεων του ΕΦΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ , ο οποίος πράγματι δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΕΦΚΑ στους εμμισθους δικηγόρους. Σε μυνημα που του απεστειλα την Παρασκευή για το πρόβλημα της επιστροφής των ποσών που μας χρωστάει ο ΕΦΚΑ , ο πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και με διαβεβαίωσε ότι κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και έχει την δεσμεύσει ότι θα μας επιστραφούν εντός Οκτωβρίου. Πράγματι όσα προβλήματα έχουν λυθεί από όσα μας δημιουργεί ο ΕΦΚΑ, δεν λύθηκαν από την φιλότιμα των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ , αλλά εξαιτίας των συνεχών πιέσεων που δέχονται από τον ΔΣΑ και κυρίως από τον κ. Κουτσολαμπρο. Το τονίζω γιατί τίποτα δεν γίνεται από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι συνάδελφε! Κάθε μέρα και μια μικρή μάχη! Η παρουσία της ΕΕΔ και του ΔΣΑ είναι καθοριστική!

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σας.

    Καταρχάς συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιο του συναδέλφου αναφορικά με την υποστήριξη τόσο του κ. Κουτσόλαμπρου όσο και του προέδρου του ΔΣΑ.
    Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ενημέρωση ότι τα πιστωτικά του 2019 (μετά την ορθή εκκαθάριση) θα καταβληθούν εντός Οκτωβρίου. Τι γίνεται με τα πιστωτικά του 2020, μετά την επανεκκαθάριση? Υπάρχει κάποια ενημέρωση ? Ανήκω σε εκείνους που έλαβαν λανθασμένη εκκαθάριση 2020 στο τέλος Ιουλίου και έχω κάνει αίτηση διόρθωσης. Αναμένω τη νέα σωστή εκκαθάριση, η οποία λογικά θα είναι πιστωτική. Ξέρετε που βρίσκονται ?
    Πέραν αυτού, υπάρχει κάποια πληροφορία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές περιόδου 1/1/2019 - 30/9/2020 ? Ειναι σημαντικά τα ποσά και είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η κοινή λογική λέει ότι μόλις ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του 2020 ( και με την προυποθεση ότι θα γίνει σωστα) τα πιστωτικά υπόλοιπα που θα προκύψουν πρέπει να επιστραφούν άμεσα. Βέβαια εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο ΕΦΚΑ Αναφορικά με τις λοιπές οφειλές όπως μου απάντησε ο κ. Κουτσολαμπρος παραπάνω ,και με διαβεβαίωσε ο κ.πρόεδρος σήμερα σε τηλεφωνική μας επικοινωνία τους πιέζουν να τακτοποιηθεί το ζήτημα της επιστροφής ό
    καθε είδους οφειλης εντός Οκτωβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα ληφθεί απόφαση για άσκηση εκ μέρους μας αγωγων και οχι μόνο, κατά του ΕΦΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πετύχαμε το μείζον! Ήτοι την παραδοχή και τη διόρθωση χιλιάδων λανθασμένων εκκαθαρίσεων. Η επιστροφή των πιστωτικών αυτών των λανθασμένων θα γίνει αμέσως μετά τη διόρθωσή τους. Αυτή τη διαβεβαίωση έχουμε και υπάρχει καθημερινή σχεδόν πίεση προς αυτό. Όπως επίσης και για το κυριότερο πρόβλημά μας, ήτοι της επιστροφής των παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών 2019 έως 9ου 2020 επικουρικής και πρόνοιας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκτός του ότι τους έχουμε γίνει τσιμπούρι... αλλιώς αγωγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σας και πάλι σας ευχαριστούμε για τις άοκνες προσπάθειες. Σας διαβεβαίωνω ότι οι έμμισθοι δικηγόροι, και γνωρίζω πάρα πολλούς, ομνύουν στο όνομά σας, γιατί νιώθουν την υποστήριξή σας. Ελπίζουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την άμεση επιστροφή των χρημάτων μας. Ο κλάδος έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο και δεν ζητάμε επιστρεπτέες προκαταβολές, ούτε άλλα ευεργετήματα. Ζητάμε να πάρουμε πίσω τα λεφτά που έχουμε αχρεωστήτως πληρώσει. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν είναι να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα, πραγματικά το ελάχιστο. Εχουμε γίνει επαίτες για το αυτονόητο, εντωμεταξύ οι υποχρεώσεις μας τρέχουν.
    Και πάλι καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στις 30/8 με δελτίο τύπου ο ΕΦΚΑ αναγνώρισε ότι υπάρχουν εσφαλμένες εκκαθαρίσεις για το έτος 2020 και υποσχέθηκε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να γίνει η τροποποίηση. Σήμερα έλαβα εγγραφή απάντηση από το τμήμα μη μισθωτών, στην 5η κατα σειρά αίτηση που είχα υποβάλει και για την οποία μου είχαν αποστείλει αριθμό πρωτοκόλλου, με την οποία με ενημερώνουν ότι έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την διόρθωση. Έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες από την ανάρτηση των εσφαλμενων εκκαθαρίσεων, δυόμιση μήνες από το δελτίο τύπου, κοντεύει να περάσει και ο Οκτώβριος και μας λένε ότι έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες και εφόσον υπάρχει σφάλμα θα γίνει τροποποίηση! Όχι μόνο μας κοροϊδεύουν αλλά μας αμφισβητούν κυρίως ως δικηγόρους αναφορικά με τις αιτήσεις μας, στις οποίες είχαμε επισυνάψει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το σφάλμα τους, δηλαδή μισθοδοτικες καταστάσεις, αντίγραφο ατομικού λογαριασμου ασφάλισης κλπ. Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου βεβαίως ότι θα προχωρήσει η διόρθωση και βέβαια αμφιβάλλω αν θα λάβουμε τα ποσά που
    μας οφείλουν από τα πιστωτικά υπόλοιπα 2019 και 2020. Νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα αν και από ότι βλέπω από την τρέχουσα ειδησιογραφια τον αγνοούν εντελώς. Με λίγα λόγια κάνουν ότι θέλουν και δεν λογοδοτούν σε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω να συμπληρώσω , ότι από το τμήμα εισφορών μη μισθωτών, με την απάντηση τους με παραπέμπουν για περαιτέρω ενημέρωση στην περιφερειακή υπηρεσία που υπάγομαι δηλαδή στο τμήμα ασφάλισης νομικών. Η ανωτέρω υπηρεσία τον Αύγουστο όταν παραπονέθηκε για την εσφαλμένη εκκαθάριση με παρέπεμψε στο τμήμα μη μισθωτών!!! ΕΦΚΑ στο μεγαλείο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλημέρα σας. Υπάρχει κανένα νεώτερο για τα θέματά μας ? Οδεύουμε στο τέλος Οκτωβρίου και τίποτα ακόμα αναφορικά με τις λανθασμένες εκκαθαρίσεις του 2020 καθώς επίσης και με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά εισφορών ? Μήπως πρέπει να προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες ? Επι παραδείγματι διαβάζω ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Alpha Bank, που έχουν απαίτηση για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά κατά του ΕΦΚΑ, προτίθενται να κάνουν αναφορά στην Αρχή Διαφάνειας. Δεν σχολιάζω την αρμοδιότητα της Αρχής Διαφάνειας, ενδεχομένως δεν είναι αρμόδια, απλά λέω ότι με τα λόγια μέχρι τώρα δεν γίνεται τίποτα, υποσχέσεις μόνο, Θα πρέπει να προχωρήσουμε πιστεύω με πιο "δυναμικές" δράσεις, Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη προσοχή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε. Αν διαβάσεις προσεκτικά τις ανωτέρω δύο αναρτήσεις μου θα καταλάβεις τι δούλεμα τρώμε για να το πω λαϊκά από τον ΕΦΚΑ και τους εντεταλμένους του υπαλλήλους. Η αρχή διαφάνειας ενδεχομένως να ασχοληθεί με την τέλεση πειθαρχικων παραπτώματα σε πόρισμα και θα βγάλει πόρισμα... να μην το σχολιάσω, το οποίο βέβαια μπορεί να φτάσει στον Εισαγγελέα. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι όχι μόνο δεν φοβούνται τίποτα αλλά κυρίως έχουν μάθει να μην σέβονται τον πολίτη. Ίσως η υποβολή μύνησης ή εγκλησης , με δεδομένο ότι δεν έχουν ανακληθεί τα εσφαλμένα ειδοποιητηρια , κατά του αρμόδιου προϊστάμενου της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη της εκκαθάρισης να τους θυμίσει ότι υπάρχουν νόμοι .

      Διαγραφή
  23. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ χθες, θα αρχίσει η ανάρτηση των τροποποιητικων εκκαθαριστικων του 2020 για τους εμμισθους. Μέχρι σήμερα στον δικό μου λογαριασμό δεν υπάρχει κάποια αναρτηση τροποποίησης. Ίσως αύριο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπανω ή αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο e efka η νέα εκκαθάριση, παρακαλώ να μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα, επιβεβαιώνω ότι όντως αναρτήθηκε η νέα εκκαθάριση μου (με ημερομηνία ανάρτησης 27/10/21 και ώρα 21.42 !) η οποία είναι σωστή και προβλεπει και το σωστό ποσόν επιστροφής. Συνεπώς λογικά θα ακολουθήσει άμεσα και η πίστωση του ποσού.
    Καλη τύχη και στους λοιπούς συναδέλφους.
    Αναμένουμε την άμεση επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών περιόδου 1/1/19 - 30/9/20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα ήθελα να μας ενημερώσει ο καλος συνάδελφος αν είναι εμμισθος του ιδιωτικού τομέα ή σε ΝΠΔΔ , ΟΤΑ. Γιατί τρεις συναδέλφους που μίλησα οι οποίοι είναι εμμισθοι σε ΝΠΔΔ και εκ των οποίων στους δύο είχε αναρτηθεί εσφαλμένη εκκαθάριση ενώ στον τρίτο δεν είχε εκδοθεί εκκαθάριση ( σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΕΦΚΑ για τους εμμισθους του δημοσίου δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση μέχρι τον Αύγουστο ) μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αναρτηση τροποποίησης εκκαθάρισης για το 2020. Θεωρώ ότι έκαναν τροποιηση μόνο για τους εμμισθους του ιδιωτικού Τομέα. Διαφορετικά αν δεν ισχύει αυτό το σενάριο υπάρχουν και πάλι συνάδελφοι μεταξύ αυτών και εγώ που παρόλο που είχαν κάνει αίτηση διόρθωσης , τελικά δεν διορθώθηκε η εσφαλμένη εκκαθάριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε συνάδελφε, σας επιβεβαιώνω ότι είμαι έμμισθη του ιδιωτικού τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Παρηγορουμαι και Γλίτωσα προσωρινως το εγκεφαλικό. Ο σαδισμός του ΕΦΚΑ είναι τελικά προβλέψιμος. Και πάλι ευχαριστώ εκ μέρους πολλών συναδέλφων.

      Διαγραφή
    2. Να είστε καλά, εύχομαι καλή και ταχεία τακτοποίηση για όλους

      Διαγραφή
  27. Αγαπητοί συνάδελφοι. Όσοι από εμάς δυστυχώς παρόλο που υποβαλαμε αίτηση διόρθωσης εκκαθάρισης του 2020 και τελικώς ουδεμία τροποιηση μας έγινε, νομίζω ότι πρέπει πλέον να ενεργησουμε ως δικηγοροι. Όπως είχε σωστά αναφέρει ο κ. Κουτσολαμπρος πρέπει άμεσα να υποβληθεί μυνηση για παράβαση του 244 ΠΚ κατά του προϊστάμενου του αρμόδιου τμηματος που διενεργεί την εκκαθάριση. Δυστυχώς ο σαδιστικός τρόπος που μας αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ πρέπει να λάβει τέλος. Μας χρωστούν χρήματα και αντί να μας τα επιστρέψουν, μας ταλαιπωρούν με λανθασμένες εκκαθάρισεις και αγνοώντας τις αιτήσεις μας για διόρθωση κατά παράβαση των άρθρων 3 και 4 του ΚΔΔ. Ενημέρωσα ήδη τον Πρόεδρο του ΔΣΑ με μειλ μου και αναμένουμε τις ενέργειες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό που συμβαίνει μας προσβάλλει ως επιστήμονες, ως συλειτουργους της δικαιοσύνης και κυρίως ως πολίτες. Ειδικά για τους εμμισθους του ευρύτερου δημοσίου τα πράγματα εδώ και δύο χρόνια είναι τραγικά. Δεν λαμβάνουμε μηνιαίο ειδηποειτηριο για να ελέγχουμε εγκαίρως τι συμβαίνει. Κάνουν εκκαθάριση οπότε τους καπνίσει. Ήδη κάποιο από ημάς έχουν λάβει εντελώς εσφαλμένα εκκαθαριστικό και άλλοι καθόλου. Εκκρεμεί η διόρθωση της εκκαθαρισηςτου ΕΤΕΑπ για 2017 και 2018 και στις όχλησης μας κάνεις δεν απαντά.
    Οι σύλλογοι ισχυρίζονται ότι πιέζουν. Το μόνο που κατάφεραν είναι να γίνει διόρθωση στο πόδι, προφανώς λόγω των επικειμενων εκλογών και το πρόβλημα για εμάς συνεχίζεται. Πράγματι αντί να μας επιστρέψουν αυτά που μας χρωστούν και τα έχουμε ανάγκη !!!! μας χρεώνουν χρήματα που μας έχουν παρακράτηση. ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ. Ακόμα και ο υπουργός έχει αγανακτήσει με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.Ειλικρινά δεν ξέρω αν θέλω να ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Επανέρχομαι και συμπληρώνω, αναφορικά με το θέμα της κοροιδίας την οποία υφιστάμεθα. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/1/19 - 30/9/20 ? Είναι σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, έχουμε γίνει επαίτες για το αυτονόητο. Κάνει κάποιος κάτι και τι ? Ως πότε θα περιμένουμε, βγαίνει και το 2021 σε λίγο, πρόκειται για εμπαιγμό. Επιτέλους δικυηγόροι είμαστε. Μήπως έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε συλλογικά δυναμικές ενέργειες, π.χ. στα ΜΜΕ, ως σύλλογος να θέσουμε το θέμα, να πάρει δημοσιότητα, να κάνοιυμε μία συλλογική αναφορά, στον Υπουργό ή μία μηνυτήρια αναφορά ή ότι άλλο τέλος πάντων. Εχει καταστεί σαφές ότι με τις παρούσες δράσεις, δεν ιδρώνει κανένα αυτί, το θέμα έχει χρονίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς