Αξιώσεις εμμίσθων δικηγόρων δημοσίου τομέα (και όχι μόνο) για επιδόματα και κρατήσεις υπέρ ανεργίας (Υπόδειγμα αγωγής).


Έμμισθος Δικηγόρος μέλος της ΕΕΔ από Πάτρα μας γνωστοποίησε την υπ'αριθμ. 442/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πατρών, η οποία δημοσιεύτηκε στον Ισοκράτη του ΔΣΑ και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Όπως δέχτηκε η εν λόγω απόφαση οι κρατήσεις που επιβάλλονται επί της αντιμισθίας κατά τις διατάξεις του Ν.3986/2011 δεν είναι νόμιμες. Άλλωστε επί 7 χρόνια δεν είχε εκδοθεί η Υ.Α. για το βοήθημα ανεργίας, ενώ και μετά την έκδοσή της ουδείς έμμισθος μπορεί να το λάβει, όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικώς εδώ, ενώ και ο ΔΣΑ έχει προσφύγει με αίτηση ακύρωσης (εδώ).
Προς τούτο συντάξαμε ένα υπόδειγμα αγωγής, στο οποίο συμπεριλάβαμε, για όσους συναδέλφους επιθυμούν και τα επιδόματα εορτών και αδείας, προς χρήση των συναδέλφων, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.
Αυτονόητο είναι πως η τελική διαμόρφωση του κειμένου ανήκει στην ευθύνη ενός εκάστου συναδέλφου, ο οποίος θα πρέπει να το προσαρμόσει και εμπλουτίσει κατά την δική του περίπτωση.
Για τους συναδέλφους του Δημοσίου Τομέα είναι εύκολη η άντληση των μηνιαίων εκκαθαριστικών αποδοχών από την ιστοσελίδα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, όπου και θα δουν αναλυτικά τις κρατήσεις. 

Σχόλια

  1. Kαλησπέρα. Σασ ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε πρακτικά; Ζητάμε απο τους εντολείς μας να σταματήσουν να μας παρακρατούν την ΕΕΑ; Είμαι έμμισθη στον ιδιωτικό τομέα και προφανώς θα ήθελα πολύ να απαλλαγώ απο το άδικο χαράτσι. Για την ήδη παρακρατηθεισα ΕΕΑ την αγωγή την στρέφουμε κατά του εργοδότη/εντολέα ή κατά του Δημοσιου; Η τοποθέτησή σας νομίζω θα βοηθήσει πολύ όλους τους συναδέλφους. Σας ευχαριστώ εν των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς