Διεκδικητικό πλαίσιο



Στα πλαίσια της επεξεργασίας θέσεων για την Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων, παραθέτουμε ένα πρώτο πλαίσιο, που έτυχε συζήτησης μέσω της λίστας μηνυμάτων μας.

Όσοι συνάδελφοι δεν είναι μέλη της λίστας ας μας το ζητήσουν ΕΔΩ

Επίσης μην ξεχνάτε την ομάδα μας στο FACEBOOK

Το ζητούμενο είναι τα σχόλια και οι προτάσεις σας. Αναφέρουμε, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, ότι στο τέλος της ανάρτησης, υπάρχουν τα σχόλια, όπου καθένας μπορεί να σχολιάσει ή να προτείνει:


1. Μισθολογικό Δημ.Τομέα:

Με την τελευταία ρύθμιση (Ν.4354/2015), ουσιαστικά και χωρίς καμία αιτιολογία καταργήθηκε η ρύθμιση για τους εμμίσθους του Δημόσιου Τομέα του άρθρου 44 του Κ.Δ.

Αίτημά μας συνεπώς πρέπει να είναι η κατάργηση της ρύθμισης αυτής και η επαναφορά της διάταξης του ΚΔ με την εξής πρόβλεψη: α) Ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο για Δικηγόρο Α.Π. και αντίστοιχα μ.κ. για τους παρ'εφέταις και παρά πρωτοδίκαις. β) Επαναφορά του χρονοεπιδόματος γ) Επίδομα μεταπτυχιακού και διδακτορικού δ) Οικογενειακά επιδόματα και ε) Κάθε άλλο επίδομα που από Νόμο ή Συνήθεια χορηγείται στους ΠΕ υπαλλήλους του Φορέα.


2. Μισθολογικό Ιδιωτικού Τομέα

Αντίστοιχη ρύθμιση και για τον ιδιωτικό τομέα, ώστε στους Οργανισμούς, Τράπεζες κλπ. που υπάρχει οργανισμός προσωπικού, οι δικηγόροι να λαμβάνουν τις υψηλότερες προβλεπόμενες αμοιβές και όλα τα επιδόματα κλπ. Θα εξεταστεί το ζήτημα της δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης με τις Τράπεζες κλπ μέσω ΔΣΑ και ΕΕΔ. Χρήσιμο θα είναι οι συνάδελφοι του ΙΔ.ΤΟΜΕΑ να λάβουν το λόγο και να πουν αυτοί τι ακριβώς είναι το καλύτερο.

3. Ασφαλιστικό

(Οι θέσεις μας έχουν διατυπωθεί στις συναντήσεις και ομιλίες μας- δείτε και τις προηγούμενες αναρτήσεις μας).

4. Φορολογικό

Πρόθεσή μας είναι να οργανώσουμε μια συγκέντρωση ενημέρωση για το φορολογικό. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που γνωρίζουν το αντικείμενο να βοηθήσουν. Αν κάποιος μπορεί να ετοιμάσει ομιλία ή παρουσίαση ας προσφερθεί. Θα ζητήσουμε και τη συνδρομή των ειδικών συναδέλφων του ΔΣΑ.

5. Συνθήκες Εργασίας

Όπως όλοι γνωρίζετε, η πλειονότητα των συναδέλφων που είναι σε Υπηρεσίες (Τράπεζες, ΝΠΔΔ, Οργανισμούς κλπ.) έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας και παρέχουν τις υπηρεσίες υπό άθλιες συνθήκες. Χειρισμός εκατοντάδων υποθέσεων, κουβάλημα φακέλων στο Δικαστήριο, χιλιάδες ερωτήματα και συμβάσεις και συνήθως καμία αναγνώριση. Χώρια που αντιμετωπίζουμε και πόλεμο από τους υπαλλήλους, γιατί όταν βλέπουν ένα δικηγόρο να φεύγει στις 11 ή 12, δεν γνωρίζουν ότι θα πάει στο Δικαστήριο και οτι στην τσάντα του έχει και 10 υποθέσεις του Φορέα που θα τις δουλέψει μέχρι το βράδυ αργά στο γραφείο ή στο σπίτι.

6. Στελέχωση Νομικών Υπηρεσιών

Αναγκαία συνέπεια του ανωτέρω είναι το αίτημα για πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων, όπου υπάρχουν Οργανισμοί Προσωπικού ή πρόσληψη συναδέλφων ώστε ο Δικηγόρος να μπορεί απερίσπαστα να ασκεί το επιστημονικό του έργο και να προστατεύει με επάρκεια και άνεση τα συμφέροντα του Εντολέα του.

7. Σκέψη για ίδρυση Ταμείου Συνεργασίας

Μια ιδέα είναι, όχι και πολύ άμεση, να ιδρύσουμε ένα Ταμείο Συνεργασίας, όπου καθένας μας θα καταθέτει ένα μικρό ποσόν από την αντιμισθία του, ώστε από το κεφάλαιο που θα δημιουργηθεί, να δίδεται μια χορηγία με πλήρως διαφανή και αιτιολογημένη απόφαση στα μέλη μας που έχουν ανάγκη (κυρίως σε περιπτώσεις απολύσεως, ή προβλήματος υγείας κλπ.).

8. Αναγνώριση και έναρξη συνεργασίας με Δικ.Συλλόγους

Άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας με αίτημα την "αναγνώριση" της ΕΕΔ και την ένταξή της στις διαδικασίες των Δικ.Συλλόγων. Αν υπάρχει δυνατότητα να μας δοθεί χώρος στο γραφείο του ΔΣΑ κατ'αρχήν καθώς επίσης να δημιουργηθεί τμήμα εμμίσθων στους μεγάλους Δικ.Συλλόγους. Επίσης δημιουργία ενημερωτικής σελίδας στις ιστοσελίδες των Δ.Συλλόγων για τους εμμίσθους. Λήψη στοιχείων εμμίσθων δικηγόρων προς επικοινωνία και ενημέρωση μέσω ΔΣΑ (με μηνύματα ή με άλλο τρόπο).

9. Συναντήσεις:

Προς προώθηση των αιτημάτων μας, από την ερχόμενη βδομάδα θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον Πρόεδρο της Ολομέλειας ΔΣ να του θέσουμε τα ζητήματα. Επίσης τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Υπουργούς Εργασίας (και συναδέλφους μας).

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. Μιλήστε, ενημερώστε τους εμμίσθους συναδέλφους που γνωρίζετε για το έργο μας. Προσφέρετε ιδέες και βοήθεια. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους, όμως με τα σύγχρονα μέσα, δεν είναι κόπος ένα mail, ένα μήνυμα, ένα σχόλιο...
Από μια ιδέα ξεκίνησαν όλα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς