Βελτίωση πλατφόρμας επιστροφής εισφορών- Νέες οδηγίες!


 Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων επιστροφής από χιλιάδες εμμίσθους δικηγόρους αλλά και μηχανικούς-υγειονομικούς.

Σε συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΕΔ προς τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επιλύονται τα όποια προβλήματα και δίδονται νέες οδηγίες για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ειδικότερα:

  1. Χτες το πρωί ανέβηκε νέα έκδοση της εφαρμογής που επιτρέπει την υποβολή δεύτερης αίτησης (περίπτωση δύο εργοδοτών). Έτσι συνάδελφοι με δύο ή περισσότερους εντολείς, μπορούν τώρα και ήδη υποβάλλουν περισσότερες της μίας αιτήσεις (Το λάθος αυτό είχαμε επισημάνει από την πρώτη μέρα στον e-ΕΦΚΑ).
  2. Οι περιπτώσεις που δεν υπάρχουν εγγραφές είναι τρεις.  Α) Η μία είναι να μην έχει κάνει ο εργοδότης τροποποίηση, στην περίπτωση αυτή επικοινωνούμε με το λογιστήριο του εργοδότη και απαιτούμε την υποβολή τροποποιητικών ΑΠΔ. Το σύστημα παραμένει ανοιχτό μέχρι 31.12.2023, η δε πλατφόρμα επιστροφής θα ενημερώνεται τακτικά. Β). Η 2η είναι να έχει κάνει ο εργοδότης τροποποίηση αλλά να μην την έχει οριστικοποιήσει, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μεριμνήσει για την οριστικοποίηση. Γ) Η 3η περίπτωση αφορά κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δεν έχουν δημιουργηθεί εγγραφές γιατί η αρμόδια διεύθυνση το έχει παγώσει για να κάνει κάποιους ελέγχους, αλλά θωρούμε ότι θα έχουν γίνει ενέργειες την επόμενη εβδομάδα.
  3. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις είναι χρήσιμο το λογιστήριο του εργοδότη να έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, είτε το Υποκατάστημα της έδρας όπου υποβάλλονται οι ΑΠΔ, είτε με τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών (Σατωβριάνδου 18).
  4. Προς το παρόν δε διαφαίνεται άμεση λύση για όσους δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, οπότε καλό θα είναι οι συνάδελφοι να βρουν λύσεις διευθέτησης με τη φορολογική αρχή, ενώ εμείς επιδιώκουμε να μπορεί να γίνει συμψηφισμός και με φορολογικές οφειλές!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς