Επίλυση προβλημάτων και έναρξη λειτουργίας εφαρμογής επιστροφής εισφορών


 


Μετά την επίλυση των πρώτων προβλημάτων στην εφαρμογής, τα οποία επισημάναμε στη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ξεκίνησε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η λειτουργία της εφαρμογής για την υποβολή αιτήσεων επιστροφής εισφορών επικουρικής και πρόνοιας ετών 2019-2020 εμμίσθων δικηγόρων ιδιωτικού τομέα.

Προϋπόθεση για την επιστροφή αποτελεί η προηγούμενη υποβολή τροποποιητικών ΑΠΔ από τους εντολείς σύμφωνα με την εγκύκλιο 65/2021 του ΕΦΚΑ. Σε όσες περιπτώσεις αυτές δεν έχουν υποβληθεί, δόθηκε παράταση μέχρι 31.12.2023.

Συνιστάται στους συναδέλφους, πριν την υποβολή της αίτησης να ελέγχουν τις εγγραφές! Συνήθως για συναδέλφους που λαμβάνουν επιδόματα, οι εγγραφές πρέπει να είναι 25 ή 26, για όσους δεν λαμβάνουν επιδόματα οι εγγραφές συνήθως είναι 21 (1ος 2019 έως 9ος 2020). Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εντολέων που έχουν υποβάλει για κάποιους μήνες χειρόγραφες ΑΠΔ και πιθανόν δεν εμφαίνονται στο σύστημα όλες οι εγγραφές, στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τον εντολέα και τον e-ΕΦΚΑ.

Επίσης παρατηρείται πως υπάρχει αδυναμία συμψηφισμού των επιστροφών με όσους έχουν οφειλές στην ΑΑΔΕ, καθώς επίσης και αδυναμία υποβολής δεύτερης αίτησης σε περιπτώσεις δύο εντολέων.

Για όλα αυτά υπάρχει επικοινωνία με τον e-ΕΦΚΑ και τους συναδέλφους από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ανδρέα Κουτσόλαμπρο, ώστε να βρεθούν λύσεις.

Ήδη περίπου 1000 έμμισθοι δικηγόροι, μηχανικοί και υγειονομικοί υπέβαλαν αιτήσεις μόνο την πρώτη μέρα!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη