Απόφαση 625/2022 Αρείου Πάγου: Μη νόμιμη η επιβολή εισφοράς ΟΑΕΔ και αλληλεγγύης στις κρατήσεις των εμμίσθων δικηγόρων.


 Με την απόφαση 625/2022 του Αρείου Πάγου επιλύεται οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της επιβληθείσας παρανόμως επί σειρά ετών εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ και αλληλεγγύης (2+1%) επί των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου Τομέα.

Η απόφαση έχει δοθεί προς άμεση δημοσίευση στον Ισοκράτη και σύντομα θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την ανάκληση της παρανόμου εγκυκλίου του ΓΛΚ.

Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν ασκήσει αγωγές κατά των εντολέων του, στην ομάδα μας στο facebook, υπάρχει σχετικό υπόδειγμα, με επιμέλεια της ΓΓ της ΕΕΔ κ.Ολυμπίας Παναγιωτοπούλου.

Σχόλια

  1. Η απόφαση ήδη δημοσιεύθηκε στη ΝΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικά με την ανάκληση της εγκυκλίου του ΓΛΚ , προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση υπέρ ΟΑΕΔ. Δυστυχώς από όσο πληροφορούμε οι εντολεις αρνούνται να εφαρμοσουντην απόφαση του Αρείου Παγου και να σταματήσουν την παρακράτηση, καθώς επίσης δεν συμορφωνονται στις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια Ειρηνοδικεια και δεν καταβάλουν άμεσα τα επιδικασθεντα στους δικηγόρους χρηματικά ποσά. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη