Επιστροφή παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών εμμίσθων δικηγόρων 1ου 2019 έως και 9ου 2020

Σε συνέχεια της διαρκούς και επίμονης πίεσης που άσκησε η ΕΕΔ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων δια του Προέδρου της Δημήτρη Βερβεσού, επιλύεται έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το φλέγον ζήτημα της επιστροφής των παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών εμμίσθων δικηγόρων ιδιωτικού τομέα (επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας) χρονικού διαστήματος 1ου 2019 έως και 9ου 2020. Όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου του e-ΕΦΚΑ και μετά από πολύμηνη διεργασία, αναπτύχθηκε και τίθεται σε λειτουργία στις 10/12/2021 νέα ηλεκτρονική/διαδικτυακή υπηρεσία διαθέσιμη σε εντολείς:

- δικηγόρων με έμισθη εντολή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και σε Ν.Π.Ι.Δ. και

προκειμένου να τροποποιήσουν, την δηλωθείσα, μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), ασφάλιση των προσώπων αυτών για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, που διέπουν το ασφαλιστικό καθεστώς τους.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, θα εμπλουτισθεί στις 17/01/2022 με αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής των αντιστοίχως αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στους εν λόγω δικαιούχους (ασφαλισμένους και εργοδότες). 

Με τον ανωτέρω τρόπο, ανοίγει ο δρόμος, για την επιστροφή σε χιλιάδες εμμίσθους δικηγόρους και τους εντολείς τους σημαντικών ποσών από ασφαλιστικές εισφορές που έχουν εισπραχθεί παρανόμως λόγω της γνωστής καθυστέρησης, προσαρμογής των συστημάτων υποβολής αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων του e-ΕΦΚΑ, προς την ισχύουσα νομοθεσία, με συνέπεια να εισπράττονται αναγκαστικά εισφορές (επικουρικής και πρόνοιας) που δεν οφείλονταν.

Οφείλονται ευχαριστίες στη νέα διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και ιδίως στους κ.κ. Δουφεξή Παναγιώτη, Διοικητή και Βαρβέρη Αλέξανδρο Υποδιοικητή Α΄ που υλοποίησαν αυτό το δύσκολο έργο. Αναμένουμε και την οριστική τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του e-ΕΦΚΑ εντός των ανωτέρω προθεσμιών προς τους συναδέλφους μας και τους εντολείς τους.

Το δελτίο τύπου μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχόλια

  1. Χωρίς καμία διάθεση να πολιτικό ποίησω το συγκεκριμένο τόπο, θέλω να κάνω μια επισήμανση. Αυτή είναι η διαφορά του ...θα κάνω ......., από τη πραγματική θέληση ενός προέδρου να προσφέρει στο σύλλογο. Γνωρίζω το Δημήτρη από τη πρώτη ημέρα που γράφτηκα στο σύλλογο πριν από είκοσι και πλέον χρόνια. Νέος τότε σύμβουλος με προέτρεψε να κάνω αίτηση για να λάβω το μερισμα που δεν είχα εισπράξει καθώς είχε καταβληθεί λίγο πριν την εγγραφή μου. Κάποιοι τον κατηγορούν ότι κατά την θητεία του τα βρήκε με την κυβέρνηση. Ένα έχω να τονίσω! Ότι υποσχέθηκε, ότι του ζητήσαμε, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες προσπάθησε να το λύσει. Έχοντας πάντα αρρωγους στην προσπάθεια του άξιους συμβούλους, όπως ο κ. Κουτσολαμπρος που καθημερινά απεδεικνυε ότι είναι ένας από ημάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως. Εύγε και στους 2 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Υπάρχει καμία εξέλιξη με τα προβλήματα στη πλατφόρμα του ΕΦΚΑ ? Ειχαν πει μετά τις 20/2, αλλά ακόμα δεν βλέπουμε διόρθωση, ούτε βέβαια εμπλουτίστηκε η πλατφόρμα με την επιπλέον εφαρμογή για την αυτόματη επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Ξέρει κανείς τίποτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς