Λάθη στην εκκαθάριση της παράλληλης απασχόλησης 2020-Συνέχεια

 


Σε συνέχεια προηγουμένων αναρτήσεών μας και επιστολών με τις οποίες επισημάναμε τα τεράστια λάθη στις εκκαθαρίσεις της παράλληλης απασχόλησης 2020, ιδίως των εμμίσθων δικηγόρων, ο e-ΕΦΚΑ ανήρτησε με μεγάλη καθυστέρηση στις 27.10.2021 τις νέες διορθωμένες εκκαθαρίσεις χιλιάδων εμμίσθων δικηγόρων. 

Παρ'όλα αυτά και όπως μας επισημαίνουν ήδη δεκάδες συνάδελφοι, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα λάθη δεν διορθώθηκαν, πέραν των περιπτώσεων που δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί οι εκκαθαρίσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να γίνει συγκέντρωση των λαθών και κίνηση ενεργειών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ παρακαλούνται οι συνάδελφοι έμμισθοι δικηγόροι, οι οποίοι ακόμη έχουν εσφαλμένες εκκαθαρίσεις να μας ενημερώνουν με e-mail για την περίπτωσή τους.

Aπαραίτητα στοιχεία:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΜΚΑ

ΦΟΡΕΑΣ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΑΘΟΥΣ

Παράλληλα να αποστέλλουν εκ νέου την αίτηση διόρθωσης επισημαίνοντας τη μη διόρθωση των λαθών.


Σχόλια

  1. Σε ποιο email να στείλουμε τσ στοιχεία μας? Στο δικό σας ή σε κάποιο άλλο. Αν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε μας για την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, στην οποία θέλετε να σας στείλουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συνάδελφε Ανδρέα. Πραγματικά είσαι το ultimum refugium στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Ολόψυχα σε ευχαριστώ εκ μέρους πολλών άλλων. Εύχομαι καλή επανεκλογή στις επικείμενες εκλογές. Πραγματικά άξιος!!!
    ΥΓ.Δυστυχως υπάρχουν συνάδελφοι ειδικά μεγάλης ηλικίας που δυστυχώς αγνοούν ότι έχουν γίνει εκκαθάρισης από τον Ιούλιο. Άλλοι δε επειδή δεν γνωρίζουν δεν έκαναν καν ένσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΦΚΑ μετά την αγανάκτηση που προκάλεσε η μη τροποιηση πολλών εσφαλμενων εκκαθαριστικων του 2020, προχώρησε σήμερα σε έκδοση ανακοίνωσης - ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο και τη μεθοδολογία που διενεργήθηκε τόσο η εκκαθάριση όσο και η τροποιηση. Δυστυχώς ουδέν νέο προσφέρει , ούτε βεβαίως λύνει το θέμα καθώς όσοι έχουν εσφαλμένα εκκαθαριστικα συνεχίζουν να οφείλουν, τους καλεί δε να εξοφλούν τις δόσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν μπορούν να γίνουν διορθώσεις καθόσον οι πλειονότητα όσων έκαναν αίτηση διόρθωσης προσκομισαν πέρα από βεβαιώσεις μισθοδοσίας και αντίγραφο του ατομικού λογαριασμου ασφάλισης, όπου φέρονται οτι έχουν οριστικοποιηθεί οι καταβολές των εισφορών για κάθε μήνα του 2020. Επιπλέον δεν γίνεται σαφές τι θα γίνει με τις επιστροφές των πιστωτικών υπολοίπων τόσο του 2020 όσο και του 2019. Ειλικρινά νομίζω ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, γιατί έχουν καταλάβει ότι φτάσαμε στο Αμήν και είναι θέμα ημερών να κατατεθεί η πρώτη μύνηση. Πραγματικά θεωρώ κατά την ταπεινή μου άποψη, τη συγκεκριμένη ανακοίνωση εμπαιγμό , ιδιαίτερα απέναντι σε νομικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα κύριε συνάδελφε, που βρήκατε την ανακοινωση του ΕΦΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν χθες δημοσιευμένη στο tax heaven. Δια την ακρίβεια μου την έστειλε ο λογιστής ενός συναδέλφου μας, για να του πω την γνώμη μου ,Δηλαδή αν επιλύει το πρόβλημα. Αν γκουγκλαρετε με τροποιηση εκκαθάριση Εφκα θα το βρείτε εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ενημερώσω οποίο ενδιαφέρεται ότι Πριν λίγο εντόπισα την ανωτέρω ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για την εκκαθάριση του 2020 και στο ιστοτοπο εργασιακά νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΦΚΑ εμμέσως και μέσω διαφόρων δημοσιεύματων στον ηλεκτρονικό και έντυπο τυπο , έδωσε την ερμηνεία του στη χθεσινή ανακοίνωση για τον τρόπο εκκαθάρισης. Δηλαδή μας λένε ότι κάθε μήνα θα εκδίδονται νέα εκκαθαριστικα που θα τροποιουν την αρχική εκκαθάριση του 2020, ανάλογα με την ροή νέων στοιχείων στο σύστημά τους. Στην ουσία παραδέχονται εκ νέου ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται!Εκδίδουν εκκαθαριστικα για εμμισθους (και δεν αφορά μόνο δικηγόρους αλλά και άλλους επαγγελματίες ) εν γνώση τους ότι θα είναι εσφαλμένα, δημιουργούν αναταραχή σε πολλούς κλάδους και ταυτόχρονα μας λένε με την χθεσινή ανακοίνωση,ότι όσοι οφείλουν με τις αρχικές εκκαθάρισεις πρέπει να καταβάλουν τις μηνιαίες δόσεις μέχρι να αναρτηθεί τροποιηση οπότε σε περίπτωση που θα είναι πιστωτική θα τους επιστραφούν μόνο τα χρήματα που φαίνονται ως πιστωτικό υπόλοιπο στην νεα εκκαθάριση και όχι οι αχρεωστητως καταβληθεισες μέχρι τότε δόσεις. Και οι παθοντες με την αρχικά εσφαλμένη εκκαθάριση του 2019 μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι ακόμα αναμένουμε την επιστροφή των πιστωτικών υπολοίπων. Ειλικρινά ερωτω; Όταν γράφουν τις ανακοινώσεις τους έχουν αντιλήψη του τι γράφουν; Έχουν καταλάβει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους; Γνωρίζουν ότι ομολογούν ότι διαπρατούν ποινικο αδικημα της καταπιεσης; Πιστεύουν ότι με τις διάφορες ανακοινώσεις τους απαλλάσσονται από ποινικές και πειθαρχικες ευθύνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αποψη μου είναι ότι πρέπει να αναλάβουμε συντοισμένες δράσεις και ως Ενωση, που θα φεύγουν από το πλαίσιο των συναντήσεων και ανάδειξης των θεμάτων, Πλέον δεν γίνεται τίποτα μ'αυτά. Ως κάνουμε μία συλλογική προσφυγή, ή διάβημα στον Υπουργό, ή άλλη συγκεκριμένη νομική πλέον ενέργεια. Ο κάθε πικραμένος (με συγχωρείτε για την έκφραση) προσφεύγει για να βρεί το δίκιο του (βλ. π.χ. περίτπωση των 400 χήρων του ΝΑΤ, για τις οποίες μεσολάβησε - και καλά έκανε - ο Υπουργός) και εμείς, δικηγόροι άνθρωποι συζητάμε και ξανασυζητάμε και έχουμε γίνει εντέλει επαίτες για τα δίκαιά μας, αντί να κάνουμε νομικές ενέργειες που στο τέλος τέλος δεν θα πληρώσουμε και δικηγόρους για να μας υπσοτηρίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι άνθρωποι πολλάκις έχουν παραδεχτεί ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Ευρίσκουν συνεχως δικαιολογιες. Αναμένουν την ερμηνευτική της ερμηνευτική κλπ......
    Πιστεύω ότι ο Υπουργός αγνοεί το συγκεκριμένο θέμα. Διαφορετικά δεν θα έβγαζαν τέτοιου είδους ανακοινώσεις που προσπαθούν να κουκουλωσουν το πρόβλημα. Προσωπικά προσπάθησα να ενημερώσω αλλά δυστυχώς....δεν τα κατάφερα. Υπάρχουν μηχανισμοί που ελέγχουν τι πρέπει να μάθει ο υπουργός. Κακώς εννοούμενη δημοσιουπαλληλικη αλληλεγγύη. Όποιος συνάδελφος μπορεί να ενημερώσει τον κ.Υπουργο ας το πράξει. Επειδή ακριβώς είμαστε δικηγόροι, άρα γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, ότι συντομότερα οδός είναι η ευθεία.......... και δυστυχώς όχι μέσω των ένδικων μέσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε πολύ πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα της εξαίρεσης της ασφάλισης υγείας (ΕΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ κλπ) και έχει ήδη δοθεί εντολή να διορθωθούν ίσως και εντός της επόμενης ροής οι εκκαθαρίσεις συναδέλφων ΕΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΔΟΕΑΠ που τους χρεώνονται εισφορές Κ.Υ. 66 ευρώ μηνιαίως χωρίς να τα οφείλουν. Εγώ το βλέπω μέχρι τέλους έτους.
    Επίσης εξετάζονται οι δεκάδες περιπτώσεις εσφαλμένων εκκαθαρίσεων που παραμένουν και που συλλέγω στο μέηλ μου και στέλνω στον eΕΦΚΑ και θα διορθωθούν εν καιρώ και αυτές.
    Μου δόθηκε για μια ακόμη φορά η υπόσχεση πως μέχρι τέλους έτους θα έχει γίνει εκκαθάριση ΕΤΕΑΕΠ και θα ανακληθούν τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια.
    Κάτι σημαντικό γίνεται και για την επιστροφή των παρανόμων κρατήσεων ΕΤΕΑΕΠ στη μισθοδοσία των εμμίσθων ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν θα πω τίποτε αν δεν το δω να ανακοινώνεται επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιβεβαιώνω ότι αφορά την διόρθωση εκκαθάρισης του 2020. Το πρωί δέχτηκα τηλέφωνο από υπάλληλο του τμήματος εισφορών μη μισθωτών στην οποία είχα αποστείλει απάντηση - διαμαρτυρία σε προηγούμενο email της ,στο οποίο μου απαντούσε αναφορικά με την αίτηση που είχα υποβάλει τον Αύγουστο. Η εν λόγω υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει διορθωθεί η εκκαθάριση μου και παραδέχτηκε ότι ήταν σφάλμα η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικων, πριν τη δημοσίευση της ανακοίνωσης που έβγαλε ο ΕΦΚΑ στις 2/11. Ελπίζουμε.........! Πάντως και πάλι σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες σας κ. ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις διάβασα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, ότι ο ΕΦΚΑ ,ενημερώνει τους ασφαλισμενους του, ιδιαιτέρως τους μη μισθωτούς, ότι κάθε είδους αχρεωστητως καταβληθεισες εισφορές θα επιστερονται μόνο μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας εκκαθάρισης και κατόπιν αίτησεως του ασφαλισμενου δικαιούχου. Μέχρι τώρα δηλώναμε στο e efka αν θέλαμε το πιστωτικό υπόλοιπο ποσό, να συμψιφιστει. Η επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου γίνονταν στο Iban που έχουμε δηλώσει. Θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινιστει , αν ο ΕΦΚΑ εννοεί μόνο τα όσα ποσά έχουν καταβληθεί λόγω σφάλματος η εσφσλμενου υπολογισμου, για παράδειγμα τα αχρεωστητως μέχρι το 2020, και αν η νέα διαδικασία αφορά και το πιστωτικό υπόλοιπο που τυχόν προκύπτει μετά την εκκαθάριση. Και το σπουδαιότερο, που θα υποβάλλεται η αίτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από το αρχείο που τηρώ, θυμήθηκα την δέσμευση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ προς τον κ. Κουτσολαμπρο , ότι εντος του Οκτωβρίου θα γίνονταν στους δικαιούχους η καταβολή των πιστωτικών υπολοίπων που προέκυψαν από την εκκαθάριση του 2019. Φεύγει και ο Νοέμβρης και ακόμα τίποτα. Απλά κατά τη συνήθη τακτική κατά καιρούς βγάζουν διάφορες ανακοινώσεις για να κερδίζουν χρόνο και να συνεχίζουν την ταλαιπωρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη