ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ e-ΕΦΚΑ Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης ή υπαγωγής στις διατάξεις της παρ.9 άρθρου 39 του ν.4387/2016

 

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ e-ΕΦΚΑ

Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης ή υπαγωγής στις διατάξεις της παρ.9 άρθρου 39 του ν.4387/2016

Ως γνωστόν, από 1.1.2021 πολλοί έμμισθοι δικηγόροι και άλλοι παράλληλα ασφαλισμένοι ελάμβαναν εσφαλμένα ειδοποιητήρια στην πλατφόρμα μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ (ως απλοί αυτοαπασχολούμενοι). Με παρέμβαση της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων στο Υπουργείο και στον e-ΕΦΚΑ το πρόβλημα επιλύθηκε με ανάρτηση σχετικής εφαρμογής για δήλωση της παράλληλης μισθωτής απασχόλησης ή υπαγωγής στο άρθρο 39 παρ.9 του ν.4387/2016.

Συνοπτικές οδηγίες:

Κατ’αρχήν η χρήση της εφαρμογής συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν το ανωτέρω πρόβλημα, δηλαδή από 1.1.2021, είτε εκ λάθους του Φορέα, είτε επειδή δεν δήλωσαν ασφαλιστική κατηγορία, το σύστημα τους εμφανίζει ως αποκλειστικά αυτοαπασχολούμενους ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Αφού εισέλθουμε με κωδικούς taxis στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Εισφορές Μη Μισθωτών), ανατρέχουμε στα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης και βρίσκουμε το σχετικό tab, ως ακολούθως:



Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η ακόλουθη εικόνα, όπου επιλέγουμε τους μήνες που υπάρχει παράλληλη ασφάλιση, την πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα για όλους τους μήνες του 2021:



Επιλέγοντας υποβολή αίτησης θα λάβουμε το ακόλουθο μήνυμα:



 

Ανδρέας Κουτσόλαμπρος

Πρόεδρος Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων

Σχόλια

  1. Κύριε Κουτσολσμπρο, θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τις συνεχείς προσπάθειες σας για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί ο ΕΦΚΑ ειδικα στους εμμισθους δικηγόρους. Παρόλο ότι από το Δεκέμβριο του 2019 είχα δηλώσει στο e efka την εμμισθη εντολή μου και είχα προβεί και σε επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας , έλαβα εσφαλμένο εκκαθαριστικό του έτους 2019, όπως και άλλοι εμμισθοι, στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η εμμισθη εντολή και δεν είχαν αφαιρεθεί οι παρακρατηθεισες εισφορές μου. Το ερώτημα μου είναι το κάτωθι. Πρέπει να προβαίνουμε στην ανωτέρω δηλωση από τούδε και στο εξής κάθε μήνα? Σημειωτέον για το 2021 είχα προβεί ήδη σε δήλωση εμμισθης απασχόλησης κατά την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω δε ότι παρόλο που τέλη Φεβρουαρίου διορθώθηκε η αρχικά εσφαλμένη εκκαθάριση του 2019, παρόλα αυτά δεν μας έχει επιστραφεί το πιστωτικό υπόλοιπο του έτους 2019. Παρά τα συνεχόμενα email προς το ΕΦΚΑ δεν έχω λάβει καμία απάντηση ποτέ θα μας επιστραφούν. Αν γνωρίζεται κάτι θα θέλαμε να μας ενημερώσετε. Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα διορθωμένα από Φεβρουαρίου του 2021 εκκαθαριστικά έτους 2019 είχαν και πάλι λάθος στην πλειοψηφία των εμμίσθων δικηγόρων του δημοσίου τομέα, (αν όχι σε όλους) καθώς τους εμφάνιζε αποκλειστικά για το μήνα Ιανουάριο του 2019 ως αποκλειστικά αυτοαπασχολούμενους με αποτέλεσμα να υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για το μήνα αυτό. Καίτοι είχε λεχθεί ότι θα γίνει και νέα εκκαθάριση , πολλοί συνάδελφοι, που ανέμεναν το νέο εκκαθαριστικό, έλαβαν προσφάτως ειδοποίηση ότι τους έχουν εγγράψει στο ΚΕΑΟ ως οφειλέτες. Εγώ προσωπικά , όπως και άλλοι συνάδελφοι είχαμε κάνει και σχετικές αιτήσεις μέσω email στον ΕΦΚΑ , που έμειναν βεβαίως αναπάντητες. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν ούτε για τον αριθμό πρωτοκόλλου, αν βεβαίως τις πρωτοκόλλησαν , ενώ στα τηλέφωνα φυσικά δεν απαντούν. Ευτυχώς προσωπικά είχα πληρώσει τις δόσεις, βλέποντας ότι δεν ελάμβανα καμία απάντηση , με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνει η περιβόητη νέα εκκαθάριση και θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν τα μη οφειλόμενα. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι υπάρχουν για τους έμμισθους και οι δύο εσφαλμένες εκκαθαρίσεις του ΕΤΕΑΕΠ ετών 2017 και 2018 που μας χρεώνουν με σημαντικά ποσά επειδή το σύστημα τους δεν εμφανίζει ότι είμαστε έμμισθοι και νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να δούμε και τις οφειλές αυτές στο ΚΕΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο συνάδελφος σχετικά με τις εκκαθαρίσεις του ΕΤΕΑΕΠ. Σε μυνημα που είχα στείλει τότε με την ανάρτηση τους, είχα λάβει πριν δύο χρόνια την απάντηση ότι εφόσον έχω εμμισθη εντολή, να αγνοήσω τα εκκαθαριστικα και ότι θα γίνει νέα εκκαθάριση, η οποία ουδέποτε έγινε. Ενδιάμεσα μας και κράτησαν αναδρομικά και τις εισφορές που οφειλαμε για το Ταμείο Πρόνοιας ( δεν μας τις παρακρατούν από την μισθοδοσια) για τους δικηγόρους Αθηνών . Πάραυτα καμία Ανάκληση των εσφαλμένων εκκαθαριστικων απο το ΕΤΕΑΕΠ. Από ότι γνωρίζω για το θέμα έχει κάνει παρέμβαση ο ΔΣΑ αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με τις εκκαθαρίσεις του ΕΤΕΑΕΠ. Ενώ είναι εσφαλμένες καθώς για τα έτη 2017-2019 μας παρουσιάζουν ως ελ. επαγγελματίες (αγνοούν ότι την παράλληλη έμμισθη, οπότε μας επιβαρύνουν με εισφορές), παρόλο που έχουμε στείλει σχετική ειδοποίηση και παρόλο που εγώ προσωπικά έλαβα τηλεφωνικά τη διαβεβαίωση στις αρχές Μαρτίου 2021 από το ταμείο ότι θα διορθωθεί η εκκαθάριση και να μην πληρώσουμε τπτ μέχρι τότε, βλέπω σήμερα ότι έχει εκδοθεί σε βάρος μου ΠΒΟ (!!!) και στέλνει τις (δήθεν) οφειλές στο ΚΕΑΟ....(!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικό επίπεδο. Επιδείξαμε κατανόηση, κάναμε υπομονή, πιστεύοντας ότι οι παθογένειες του συστήματος σύντομα θα διορθωθούν. Δυστυχώς όμως χειροτερεύει εις βάρος μας. Μάλιστα είναι τραγελαφικό, οι εμμισθοι δικηγόροι οι οποίοι είναι οι πλεον συνεπείς ασφαλισμένοι ,έναντι του ΕΦΚΑ στις υποχρεώσεις τους, καθώς αυτές παρακρατουνται από την μισθοδοσία, πέρα των εισφορών που παρακρατουνται από τις προεισπραξεις της ιδιωτικής πελατείας, να μας εμφανίζει ο ΕΦΚΑ και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ως οφειλετες. Πρέπει να καταλάβουν (επειδη μάλλον δεν το γνωρίζουν και δεν αντιλαμβάνομαι την ποινική απαξια των πράξεων τους) ότι παρανομούν εις βάρος μας, με έντονο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα και κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για την αποκατάσταση του ζητήματος. Προσωπικά θα συνεχίσω να τους ενοχλώ (στο τηλ δεν απαντούν βέβαια..) και θα ξαναστείλω επιστολή (στο information@efka.gov.gr). Δεν πρόκειται φυσικά να πληρώσω αφού απλά δεν οφείλω. Έλεος πια.... τι χρωστάμε να υφιστάμεθα τέτοια ταλαιπωρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα σε όλους. Ενώνω τη φωνή μου με όλων των συναδέλφων. Μου ήρθε ειδοποίηση από το ΚΕΑΟ για οφειλή, πληρωτέα μέχρι 31/7, πέραν πάσης λογικής !
    Πέραν αυτού, τι θα γίνει επιτέλους με τις αχρεωστήτως επί σχεδόν 2 έτη εισφορές μας που, κατά τις δηλώσεις Τσακλόγλου θα μας επιστρέφονταν μέσα στον Ιούνιο του 2021 τα αχρεωστήτως καταβληθέντα του 2020 και μέσα στο έτος τα ποσά του 2019. Προφανώς πέρασε και ο Ιούνιος, τελειώνει και ο Ιούλιος και δεν είδαμε το παραμικρό. Να κάνουμε μόνοι μας τους υπολογισμούς του επιστρεπτέου ποσού και να τα υποβάλλουμε με ΥΔ σχετικά με την ακρίβεια, ώστε να κινηθεί η διαδικασία ? Δεν είναι δα και δύσκολο. Εδω θα κληθούμε να συνδράμουμε για να υπολογιστούν οι συντάξεις τρίτων, Κάτι πρέπει να γίνει τέλος πάντων.
    Σας ευχαριστώ όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μόλις διαπίστωσα ότι στο eEfka εμφανίζομαι ότι οφείλω τις εισφορές 12/2020 , παρόλο του ότι έχουν παρακρατηυει από την μισθοδοσία και χωρίς να έχει εκδοθεί ειδιποιητηριο, ώστε εγκαίρως να αμφισβητηθεί η οφειλη. Μόλις έστειλα email, αλλά αμφιβάλω αν απαντήσουν. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά μου απάντησαν σε 10' . Αναμένεται η εκκαθάριση του 2020 οπότε και θα γίνουν διορθώσεις μετά από διασταύρωση. Και ερώτημα . Για ποιο λόγο προβαίνουν σε αναρτήσεις οφειλών, αφού δεν τις έχουν διασταύρωση? Για να μας πεθάνουν μια ώρα αρχιτερα ? Και τελικά η αρχική εκκαθάριση θα είναι 99% εσφαλμένη, ως συνηθίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάντως συνάδελφε έστειλα email στο information@efka.gov.gr στις 23.7.2021 και όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά μου ήρθε ειδοποίηση από τον email server ότι το μνμ διαγράφηκε χωρίς να αναγνωστεί. Εσείς, σε ποια διεύθυνση ηλεκτ. ταχυδρομείου στείλατε το email σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντός εβδομάδας ολοκληρώνεται η εκκαθάριση της παράλληλης 2020 και τυχόν πιστωτικά όπως και τα παλαιότερα θα δρομολογηθούν για επιστροφή εντός Αυγούστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα κύριε συνάδελφε, θέλω να ρωτήσω τα εξής:
    η νέα δυνατότητα αίτησης - δήλωσης αφορά και τους δικηγόρους που είναι συνεργάτες στα πολιτικά γραφεία Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς ο ΕΦΚΑ παραμένει αδιόρθωτος!!! Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικα του 2020 γεμάτα σφάλματα. Έχω ήδη στείλει διαμαρτυρία μου στο mail. Τους. Εύχομαι να τα διορθώσουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπέρα σε όλους. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώτηρο. Οχι μόνο ανέβηκαν οι εκκαθαρίσεις 2019 και 2020 με σφάλματα (βγαίνουμε να πληρώνουμε και από πάνω, παρόλο που έχουμε δώσει τα μαλλιά της κεφαλής μας σε κρατήσεις από την έμμισθη σχέση, πάνω από τα όρια του νόμου), αλλά νύξη για τις επιστροφές των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ, ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι εδώ και τρία χρόνια υποφέρουμε. Μια το ΕΤΑΕΠ, από πέρσι το ΕΦΚΑ έχει κλονιστει η υγεία μας. Και είμαστε οι πλέον συνεπείς και ειλικρινείς ασφαλισμένοι λόγω των παρακρατησεων των εισφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόλις διάβασα στην ναυτεμπορικη, ότι η εκκαθάριση των εμμισθων δεν συμπεριλαμβάνει όσους υπηρετούν σε δημόσιους φορείς, γιατί ακόμα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία. Παρόλα αυτά εκδόθηκε εξαθαριστικο σε εμένα που είναι εμμισθος σε ΝΠΔΔ, ενώ αντίθετα στον συνάδελφο μου που υπηρετούμε μαζί στο ίδιο ΝΠΔΔ, δεν εκδόθηκε, όπως ακριβώς αναφέρει και το δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχει και άλλος συνάδελφος πρόβλημα με το ΕΤΕΑΕΠ ακόμα? Σε εμένα δεν έχει επιλυθεί... (το προβλημα το αναφέρω ανωτέρω 22 Ιουλίου 2021 - 3:01 μ.μ.)... Η μόνη απάντηση που έλαβα μέσω email είναι να "απευθυνθώ στο ΕΤΕΑΕΠ" (!!) ενώ με είχαν διαβεβαιώσει, από τον ΕΦΚΑ, ότι θα λυνόταν όταν στα μηχανογραφικά συστήματα θα καταχωρούνταν σωστά οι ΑΠΔ του (ιδιώτη) εργοδότη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί συνάδελφοι μην ξεχνάτε ότι μέχρι το 2016 τις εισφορές μας τις υπολογίζαμε μόνοι μας, πληρώναμε την διαφορά που μας αναλογούσε στην Εθνική και υπήρχαν στα ταμεία κάποιοι συνάδελφοι ή ασκούμενοι που τους έβαζε ο σύλλογος έναντι μιας συμβολικής αμοιβής, οι οποίοι τα έλεγχαν και παρελαμβαναν τα βιβλιάρια μας. Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων οι υπηρεσιες του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ειδικά τώρα με συνθήκες καύσωνα!!! Ας μας το πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτη την δουλειά . Δεν τους χρωστάμε τίποτα να υφιστάμεθα κάθε τόσο αυτήν την ταλαιπωρία ενώ έχουν ήδη παρακρατηθει οι εισφορές πέρα από αυτές που καταβάλουμε με τα Γραμματεία προεισπραξης, απο την ιδιωτική πελατεία. Ο κύριος Χατζηδάκης ας ασχοληθεί και με αυτό το θέμα. Ήδη προσπαθώ να λάβει την σχετική ενημέρωση και κυρίως γιατί δεν απαντούν στα παράπονα μας, που τους στέλνουμε με e mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι εκκαθαρίσεςι που έγιναν χθες είναι κατ'ευφημισμό εκκαθαρίσεις. Στην ουσία δεν εκκαθαρίστηκε τίποτα, απλά έγινε καταλογισμός των 10 ευρώ μηνιαίως της ανεργίας. Ερωτώ : παρόλο που δίνουμε τόσα λεφτά κάθε μήνα (εμείς και ο εργοδότης μας), οφείλουμε και τα 10 ευρώ της ανεργίας, από την ελεύθερη απασχόληση ? Δεν λαμβάνεται υπόψη το ποσόν που έχει καταβληθεί από την έμμισθη εντολή που τα υπερκαλύπτει ? Δεν μπορώ να καταλάβω τι σοι εκκαθάριση είναι αυτή. Επίσης προσωπικά, το λέω με ειλικρίνεια έχω πλήρως μπερδευτεί με τον ΕΦΚΑ, e-EΦΚΑ κλπ. Αντιλαμβάνομαι ότι οι χθεσινές "εκκαθαρίσεις" δεν διαβάζουν τα πραγματικά ποσά που έχουν καταβληθεί (βλ. ΑΠΔ) αλλά είναι αυτόνομες. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει,. Γενικά είναι τουλάχιστον οξύμωρο να έχουμε να λαμβάνουμε από τα αχρεωστήτως καταβληθέντα περιόδου 1/1/2019 - 30/9/2020 και αντι να μας δώσουν αυτά, να μας ζητάνε και άλλα. Επισης απαντώ στον συνάδελφο που ρώτησε, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον ΕΤΕΑΕΠ, παραμένουν τα λανθασμένα ειδοποιητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ συνάδελφε. Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να μεταβώ προσωπικά στο ΕΤΕΑΕΠ μήπως μπορέσω να συνεννοηθώ....

      Διαγραφή
  20. Όπως είχα αναφέρει και στο παρελθόν για τους εμμισθους του δημοσίου, που αμείβονται μέσω Ενιαίας αρχής Πληρωμών, δεν θα έπρεπε να γίνεται η χρέωση των 10 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ, καθόσον γινεταο κράτηση υπέρ ΟΑΕΔΔ σε ποσοστό 1% επι της αντιμισθίας τους.
    Εγώ έχω πιστωτικό υπόλοιπο από το 2019 το οποίο αρχικά είχε κρατηθεί λόγω της εσφαλμένης εκκαθάρισης, μετά την σωστή εκκαθάριση, αναφέρεται στην σελίδα του ΕΦΚΑ από τον Φεβρουάριο ως προς επιστροφή, πότε δεν μου επιστράφηκε, παρά τις συνεχείς όχλησεις και τελικά χθες ούτε το συμψιφιζουν με τις δήθεν οφειλές μου. Επιπλέον φενεται ότι οφείλω όλον τον Δεκέμβριο του 2020. Δεν υπάρχει σωτηρία δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αναφορικά με την αξιοπιστία των εκκαθαριστικων θα φέρω ως παράδειγμα το δικό μου. Έχω να λαμβάνω ως επιστροφή από πιστωτικό υπόλοιπο 2019 ευρώ 260,40 και από το 2020 υπόλοιπο πιστωτικό 184,20 δηλαδή συνολικά έπρεπε να μου επιστραφούν με σωστή εκκαθάριση 444,60 ευρώ. Ω του παραδόξου το εκκαθαριστικό μου είναι έτσι ώστε να φέρεται ότι χρωστάω πέρα από τα δέκα ευρώ και τις εισφορές του Δεκεμβρίου 2020 δηλαδή το σύνολο των 330 ευρώ, παρόλο που αυτές έχουν αποδοθεί, δηλαδή σύνολο 440 ευρώ οφειλής. Δηλαδή δημιούργησαν εκκαθαριστικα για να μην επιστρέψουν χρήματα, ή για να μην μπουν στην διαδικασία επιστροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι χρωστώ το τελευταίο μήνα του έτους!!!! Ντροπή. Δεν μας σέβονται ούτε ως πολίτες αλλά και ως επιστήμονες. Μας περνούν για .......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παρατηρώ επι τρεις ημερες την αγωνία και τα παράπονα έμμισθων δικηγόρων για τα εσφαλμένα εκκαθαριστικά του 2020 και δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ επί του θεματος . Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένας σχολιασμός, οδηγια ή σύμβουλοι από την διαχείριση του ιστολογίου. Είναι σαν να μας λένε, κύριοι εσείς έχετε άδικο. Όλα έχουν γίνει ορθώς ,κακώς διαμαρτύρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυστυχώς καμία ενημέρωση. Ουδείς μάλλον ενδιαφέρεται. Έστειλα μυνημα και ενημέρωσα
    τον κ. Πρόεδρο του ΔΣΑ, ενημέρωσα αυθημερόν τον κ. Κουτσολαμπρο, ο οποίος πάντα μας ενημερώνει και αντιλαμβάνεται τα λάθη. Εύχομαι τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποια ενημέρωση. Είναι παντελώς άδικο και παράνομο να πληρώσουμε ότι ήδη έχουμε από πέρσι πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς διευκόλυνση των συναδέλφων, ενημερώνω πως υπάρχουν στο facebook δύο ομάδες "Έμμισθοι δικηγόροι" και "e-EΦΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ" στις οποίες υπάρχει καθημερινή ενημέρωση! Από 3.8.2021 υπήρχαν οδηγίες και επισήμανση των λαθών. 11.8.2021 αναρτήθηκε οδηγός με επισήμανση των λαθών και πρόσφατα και υπόδειγμα αίτησης διόρθωσης. Με την ανάδειξη του ζητήματος από μας, η υπόθεση έλαβε διαστάσεις και ως είδηση παίζει εδώ και μέρες παντού (Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Εθνος, real.gr). Για το χάλι του ΕΤΕΑΕΠ υπάρχει δέσμευση από τον Υφυπουργό ότι θα γίνουν νέες εκκαθαρίσεις μέχρι τέλους του έτους. Μέχρι τότε κανένας έμμισθος δεν ασχολείται μ'αυτό και φυσικά δεν πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλή χρονιά με υγεία και φώτιση σε όλους.
    Ηθελα να ρωτήσω το εξής:
    Εγώ δεν βλέπω καθόλου εισφορές για το 2021 και έκανα τη δήλωση της παράλληλης απασχόλησης για τον Ιανουάριο 2022. Πρέπει κάθε μήνα να δηλώνουμε ότι είμαστε έμμισθοι;
    Αν δεν το κάνουμε τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι δε λαμβάνουν ειδοποιητήρια, ορθώς δεν λαμβάνουν. Όσοι έχουν δηλώσει παλιότερα την παράλληλη μισθωτή απασχόληση και το σύστημα τη βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, ούτε να επιλέγουν κάθε μήνα... Ούτε χρειάζεται να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς