ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σε πνεύμα ενότητας οι Εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. Έχουμε Προέδρους και Διοικητικά Συμβούλια σε όλη τη Χώρα (πλην Τρίπολης). Πρόεδρος του ΔΣΑ εκλέχτηκε ο Δημήτρης Βερβεσός, ενώ άξιος αντίπαλός του αναδείχτηκε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος. Στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης εξελέγη ο Στάθης Κουτσοχήνας έμμισθος δικηγόρος. Στο Δ.Σ. Πειραιά εξελέγη στο ΔΣ το ιδρυτικό μας μέλος Μαρία Σταματογιαννη.
Σε όσους συμμετείχαν οφείλουμε να απευθύνουμε τιμή και σε όσους εξελέγησαν να δώσουμε συγχαρητήρια και να σταθούμε δίπλα τους στο δύσκολο έργο τους.
Πολλοί έμμισθοι δικηγόροι ήσαν υποψήφιοι και εξελέγησαν, όμως εκεί που η ΕΕΔ έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της ήταν στο ΔΣΑ. Ο προεκλογικός αγώνας συνολικά αλλά και μεταξύ των εμμίσθων διεξήχθη (όπως επισήμανε στη λίστα μας ο πρωτοπόρος στο χώρο) κόσμια, συναδελφικά και επί προγραμματικής βάσεως.
Ειδικότερα τα μέλη της ΕΕΔ (όπως επισημάναμε σε προηγούμενη ανάρτηση) που έθεσαν υποψηφιότητα ήταν 20 σε 9 συνδυασμούς (σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία).

Συνολικά έλαβαν 3.200 σταυρούς κατά την πρώτη ψηφοφορία και δη:


ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (4 υποψήφιοι)  

1.454
ΑΝΕΞ.ΠΡΟΤΑΣΗ - ΔΙΚ.ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΡΑΚΗΣ (3 υποψήφιοι)

349
 ΠΥΞΙΔΑ (3 υποψήφιοι) 

319
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (2 υποψήφιοι)

309
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΩΤΣΗΣ (2 υποψήφιοι) 

279
ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ   (3 υποψήφιοι)

265
ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΟΦΟΣ (1 υποψήφιος) 

97
EΠΕΙΓΕΙ ΒΡΑΧΙΩΤΗΣ (1 υποψήφιος) 

72
ΔΙΚ.ΣΥΝΔ.ΑΛΛΑΓΗ - ΓΑΛΕΤΣΕΛΗΣ ( 1 υποψήφιος)          

56
ΣΥΝΟΛΟ
3.200



* Αυτονόητο είναι πως οι σταυροί δεν είναι όλοι ψήφοι, καθόσον υπάρχουν επικαλύψεις υπό την έννοια ότι στο αυτό ψηφοδέλτιο κάποιοι μπορεί να ψήφισαν δύο ή περισσότερους υποψηφίους. 

Εν πάση περιπτώσει, το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ΕΕΔ, η οποία εξέλεξε τρεις (3) συμβούλους της στο ΔΣ του ΔΣΑ, όλους με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. 
Αυτονόητο είναι πως οι Σύμβουλοι αυτοί θα δουλέψουν για το καλό όλων των συναδέλφων, αλλά παράλληλα θα αποτελούν και τη φωνή μας στη Διοίκηση του ΔΣΑ.

Τα θέματα των εμμίσθων δικηγόρων ήταν σχεδόν σε όλα τα προγράμματα των υποψηφίων, ενώ έγινε αρκετή συζήτηση αυτών. Χρήσιμες ήταν οι επισκέψεις στους χώρους δουλειάς των εμμίσθων, όπου από κοντά ακούστηκαν τα προβλήματά μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, το ταξίδι που ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2016 συνεχίζεται με καλύτερες προοπτικές πια....


Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια σε ολους. Εδω και τουλάχιστον 10 χρονια ειχα προβλέψει μια σταδιακή εντονότερη μετακίνηση προς την έμμισθη δικηγορία. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη