Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27.11.2023 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, υπό τον Πρόεδρο Ανδρέα Κουτσόλαμπρο, την Αντιπρόεδρο Γεωργία Γεωργίου και τη Γ.Γ. Ολυμπία Παναγιωτοπούλου με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα θέματα:

- Για το ζήτημα των επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών 2019-2020 ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 1.12.2023 θα γίνει η επόμενη καταβολή (4η στη σειρά) στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα προχωρούν και οι συμψηφισμοί με οφειλές στο ΚΕΑΟ. Για το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας, γίνεται προσπάθεια επίλυσής του ζητήματος σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ενώ η Διοίκηση έλαβε υπόψη της τη σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και θα απευθύνει άμεσα ερώτημα προς το Γραφείο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στον e-ΕΦΚΑ, ως προς την αναγκαιότητα ή μη ελέγχου της φορολογικής ενημερότητας. Παράλληλα θα εξεταστούν ζητήματα ασυμβατότητας με την υποβολή τροποποιητικών ΑΠΔ στις περιπτώσεις που οι έμμισθοι έχουν διαφορετικό Ταμείο Υγείας (πχ. ΤΥΠΕΤ). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Διοικητής, επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικώς με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος.

- Ως προς το ζήτημα της εκκαθάρισης της παράλληλης μισθωτής απασχόλησης, μας έγινε γνωστό ότι αυτή ολοκληρώνεται εντός της ημέρας ή εντός της επομένης, οπότε θα ξεκινήσει άμεσα η υποβολή αιτήσεων προς επιστροφή των πιστωτικών υπολοίπων, με στόχο τη γρηγορότερη διεκπεραίωσή τους.

 - Ως προς το ζήτημα της εκκαθάρισης παλαιών οφειλών στην πλατφόρμα τ.ΕΤΕΑΕΠ, αυτή δρομολογείται εντός των επομένων τριών μηνών.

 - Θα εξεταστεί το ζήτημα της αδυναμίας συμψηφισμού γραμματίων κατά την υποβολή ΑΠΔ στις περιπτώσεις εμμίσθων που έχουν επιλέξει κατά το άρθρο 36 του ν.4387/2016 διαφορετικό από το τ.ΤΑΝ φορέα κύριας ασφάλισης (πχ. συνάδελφοι τ. Εθνικής Τράπεζας, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ). 

- Θα εξεταστεί και το ζήτημα της συμμόρφωσης του e-ΕΦΚΑ προς την 13/2002 απόφαση του ΣτΕ και την εξομοίωση των πακέτων κάλυψης των απασχολούμενων δικηγόρων με ΤΠΥ (άρθρο 39 παρ.ν.4387/2016) με αυτά των εμμίσθων δικηγόρων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ