Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης ΑΠΔ για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς


 Σύμφωνα με σημερινό δελτίο του e-ΕΦΚΑ:

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2021

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς

Τέθηκε σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2022, των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) για τα έτη 2019 και 2020 για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς. Συγκεκριμένα, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε:

  •   εργοδότες δικηγόρων με έμμισθη εντολή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και σε Ν.Π.Ι.Δ. και 
  •   εργοδότες μισθωτών μηχανικών και υγειονομικών απασχολούμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σχέση ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ., Ι.Δ.Ο.Χ. με υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ Κοινών Επιχειρήσεων),
  •  εργοδότες μηχανικών και υγειονομικών υπαγόμενων στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016,

Η υπηρεσία παρέχεται στους εργοδότες μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr) επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Εργοδότες → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης που διαθέτουν για την υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου. Η δε δυνατότητα τροποποίησης παρέχεται στον εργοδότη ανά ασφαλισμένο.


Η ανωτέρω τροποποίηση πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 με απλό και φιλικό τρόπο για το χρήστη, χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών, και αφορά στην δηλωθείσα -μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ)- ασφάλιση των προσώπων αυτών για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, που διέπουν το ασφαλιστικό καθεστώς τους.  

Προς το παρόν, η υπηρεσία ΔΕΝ είναι διαθέσιμη για πρόσωπα ενταχθέντα: 

α) στο Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 39/2020, Κεφ. Α’), 

β) στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, που δραστηριοποιούνται σε τριτογενή τομέα και στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών, ενταγμένων ή μη, στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 39/2020, Κεφ. Δ’)  και 

γ) στο ανοιχτό πρόγραμμα για τη δημιουργία εκατό χιλιάδων (100.000) νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 49/2020). 

 Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, θα εμπλουτισθεί στις 17/01/2022 με αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής των αντιστοίχως αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στους εν λόγω δικαιούχους (ασφαλισμένους και εργοδότες).

Σχετική η εγκύκλιος 65/2021 που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ 

Σχόλια

  1. k. Κουτσολαμπρο, οι έμμισθοι δικηγόροι πρέπει να προβούν σε αίτηση δήλωσης ασφαλιστικής κατηγορίας, με δεδομένο μάλιστα ότι πλέον στην εφαρμογή της επιλογής δεν συμπεριλαμβανεται η δήλωση παράλληλης απασχόλησης. Οι κρατήσεις για την κυρία ασφάλιση γίνονται επί του ύψους αντιμισθίας, για δε την επιλογή κατηγορίας για επικουρική και πρόνοια έχουμε κάνει σχετική δήλωση στο εντολέα μας από τον Ιούλιο του 2020 ? Φοβάμαι πως με την άσκοπη κατά τα ισχύοντα επιλογή κατηγορίας , θα δημιουργηθεί περισσότερο πρόβλημα στα συστήματα του ΕΦΚΑ κατά την εκκαθάριση, με δεδομένο πάλι ότι γίνεται ξεχωριστά πλέον η δήλωση της παράλληλης απασχόλησης και μάλιστα κατα ημερολογιακό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι δε λαμβάνουν ειδοποιητήρια, ορθώς δεν λαμβάνουν. Όσοι έχουν δηλώσει παλιότερα την παράλληλη μισθωτή απασχόληση και το σύστημα τη βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, ούτε να επιλέγουν κάθε μήνα... Ούτε χρειάζεται να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία...

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά
    υπάρχει καμία ενημέρωση το θα γίνει με την επιστροφή των πιστωτικών υπολοίπων μετά την ορθή επανεκκαθάριση του έτους 2020? Το νέο - ορθό - ειδοποιητήριο αναρτήθηκε από τα τέλη Οκτωβρίου 2021, πλην όμως μέχρι τώρα δεν έχει πιστωθεί κανένα ποσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν συνάδελφοι μεταξύ των οποίων και εγώ που δεν έχουν λάβει την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου και από την εσφαλμένη εκκαθάριση του 2019 η οποία διορθώθηκε το Φεβρουάριο του 2021. Έχω αποστείλει επανειλημμένα αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προσφάτως δε κατέθεσα και αίτηση με την οποία τους καλούσα να μου επιστρέψουν τα πιστωτικά υπόλοιπα 2019 και 2020 σε διαφορετική περίπτωση θα Υποβάλλω μυνηση, αλλά όχι μόνο δεν επιστραφησαν αλλά ούτε απάντηση έλαβα επι της αιτήσεως σύμφωνα με το ΚΔΔιαδικασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ομολογώ ότι η δική σας περίπτωση είναι χειρότερη και ανησυχητική διότι δεν φαίνεται καμία προοπτική είσπραξης. Κάτι πρέπει να γίνει όμως, που θα πάει αυτή η ιστορία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Θέλετε να μάθετε και το πιο τραγικό, που δείχνει το μπάχαλο που επικρατεί. Σε συνάδελφο μας εμμισθο σε ΝΠΔΔ του οποίου η εκκαθάριση του 2020 αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 4/11/2021 και μέχρι τότε δεν υπήρχε, του ειχαν επιστρέψει τα χρήματα του πιστωτικού υπολοίπου του από τα Γραμματεία προεισπραξης τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 όταν δηλαδη επιστρέψαν τα πιστωτικά υπόλοιπα όσων είχαν λάβει σωστή εκκαθάριση στις 2/8/21. Είναι να τρελαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. Κουτσόλαμπρος έχει κάποια ενημέρωση ή κάποια σκέψη για περαιτέρω δράση ?

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι πρέπει ο Δικηγορικός σύλλογος να προβεί σε περαιτέρω οχλησεις στην διοίκηση του ΕΦΚΑ η και προς τον αρμόδιο Υπουργό. Αυτο μου είχε υποσχεθεί και ο κ. Πρόεδρος προ διμήνου σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Αφορά απαιτήσεις μας εκαθαρισμενες που παράνομα παρακρατει ο ΕΦΚΑ και χωρίς να αιτιολογεί αυτή την πράξη του. Και η ανωτέρω εγκύκλιος αναφορικά με τα πιστωτικά υπόλοιπα που προκειπτουν μετά από εκκαθάριση ρητά οριζει ότι επιστρεφονται στο δηλωθεντα τραπεζικό λογαριασμό εκτός αν ο ασφαλισμένος δηλωσει ότι επιθυμεί να παραμείνουν προς συμφιφισμο με μελλοντική οφείλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε κοντά! Ίσως και εντός εβδομάδας γίνουν οι επιστροφές από διορθώσεις εκκαθαρίσεων 2019 και 2020!

      Διαγραφή
  7. Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί που λέει και ο λαός. Σε ευχαριστούμε για όλα Πρόεδρε και σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε κύριε Κουτσόλαμπρε, είθε και μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να ενημερώσω τους συναδέλφους που αναμένουν επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων μετά από τις τροποποιήσεις εκκαθαρισεων 2019 και 2020, ότι στο λογαριασμό e efka υπαρχει κάποια κίνηση. Αν μπείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες- δικαιώματα ασφαλισης- επιστροφή εισφορών, πλέον τα πιστωτικά υπόλοιπα φέρονται ως πιστομενα σε Iban που έχουμε δηλώσει και έχει μηδενιστεί το πιστωτικό υπόλοιπο. Ενδεχομένως μέσα στην ημέρα να έχουν μπει στους λογαριασμούς μας. Πραγματικά ο αγώνας όλων μας και ιδιαιτέρως του κ . Κουτσολαμπρου είχε αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημέρα σας, επιβεβαιώνω ότι φαίνεται στον λογ.σμό μου στον ΕΦΚΑ να έχει προχωρήσει προς πίστωση, όπως περιγράφει και ο συνάδελφος. Αμήν!
    Και πάλι θερμές ευχαριστίες κύριε Κουτσόλαμπρε για την υποστήριξη σας στο θέμα. Ας ελπίσουμε ότι εφεξής οι ετήσιες εκκαθαρίσεις θα γίνονται ομαλά, χωρίς λάθη και σε άμεσο χρόνο.
    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ο ΕΦΚΑ υπάρχει για να μας ταλαιπωρεί, κοιτάξτε αν έχετε στο λογαριασμό σας στο e efka μυνημα για διαβίβαση οφειλών του 2020 στο ΚΕΑΟ. Σημερα ανάρτησαν τέτοιο μυνημα ανεξάρτητα αν οφείλει κάποιος .

      Διαγραφή
  11. Πράγματι σήμερα πιστωθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα πιστωτικά υπόλοιπα όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Κουτσολαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κ. Κουτσόλαμπρε. Με τις εσφαλμένες εκκαθαρίσεις ΕΤΕΑΕΠ 2017 & 2018 έμμισθων Δημοσίου και ΝΠΔΔ έχουμε κάποιο νέο? Εντός ολίγου καθίστανται ληξιπρόθεσμες και οι τελευταίες δόσεις και μετά φεύγουν για ΚΕΑΟ!! Οι εργοδότες παρακρατούν τα χρήματα αλλά δεν έχουν υποβάλει ΑΠΔ γιατί , όπως λλενε, δεν έχει βγει εγκύκλιος για τα έτη αυτά για το δημόσιο. Ο κ. Τσακλόγλου σας είχε πει νομίζω ότι θα έλυνε το πρόβλημα μέχρι τέλος του 2021. Τι θα γίνει γνωρίζετε? Δε μας απαντάει κανείς από τον ΕΦΚΑ (ΕΤΕΑΕΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμμισθοι του ευρύτερου δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Τα εσφαλμένα εκκαθαριστικα ουδέποτε ανακληθησαν πάρα τα όσα με είχαν διαβεβαιώσει από το ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα είχαν βγάλει το Μάρτιο του 2019 ανακοίνωση να τα αγνοήσουμε. Η μοναδική οφειλη που πραγματικά υπήρχε στα εκκαθαριστικα του 2018 και 2019 ήταν οι εισφορές του κλάδου πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, γιατί μέχρι το 2019 δεν γίνονταν κράτηση στην αντιμισθία μας για το πρόνοιας Αθηνών. Από το Μάιο του 2019 η ΗΔΙΚΑ και για 10 μήνες παρακρατουσε αναδρομικών στους περισσότερους εμμισθους σε ΝΠΔΔ τις αναλογούσες εισφορές του κλάδου πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών για τα έτη 2018 και 2019. Κατά αυτόν το τρόπο τον Απρίλιο του 2020 εξοφλησαμε και αυτή την οφειλή, για την οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη. Παρόλα αυτά τα εσφαλμένα εκκαθαριστικα υφίσταται στην σελίδα του ΕΤΕΑΠ μέχρι σημερα. Πραγματικά κάνεις δεν απαντάει, κανείς δεν ξέρει τίποτα. Η ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΠ υφίσταται αλλά προφανώς έχει να ενημερωθεί πάνω από 20 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δαίμων του πληκυρολογιου. Παρακράτηση για 10 μήνες απο το Μάιο του 2019 γίνονταν για τις εισφορές του πρόνοιας για τα έτη 2017 και 2018 και βεβαίως οι τρέχουσες του 2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ συνάδελφε εμάς ο εργοδότης παρακρατεί μέχρι σήμερα όλα τα ποσά (και πρόνοιας) αναδρομικά για τα έτη 2017-2018 μαζί με τις τρέχουσες εισφορές! Το ζήτημα είναι ότι από το 2016 που ψηφίστηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου φθασαμε 2022 και ακόμη δεν έχει δοθεί λύση! Φυσικά στο 1555 δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες αδύνατη. Στα email δεν απαντάνε ούτε για να επιβεβαιώσουν την παραλαβή και φυσικά το Υπουργείο ανύπαρκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το γνωρίζω έχω προσπαθήσει και εγώ να επικοινωνήσω αλλά τίποτα. Η τελευταία τους απάντηση σε email μου ήταν το Μάρτιο του 2019 ,όταν μου είπαν ότι εφόσον είμαι εμμισθος να αγνοήσω τα ειδοποιητηρια. Είχαν εκδοσει τότε και σχετική οδηγία στην ιστοσελίδα ότι θα ακολουθήσει νέα διορθωμένη εκκαθάριση. Αν τολμήσουν να στείλουν στο ΚΕΑΟ τις ανύπαρκτες οφειλές, θα έχουν διαπράξει το αδίκημα του 244 πκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι εσφαλμένες εκκαθαρίσεις ΕΤΕΑΕΠ δεν επηρεάζουν ούτε την ασφαλιστική ενημερότητα, ούτε φυσικά πρόκειται να πάνε ΚΕΑΟ! Αν τολμήσουν θα υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά... Η υπόσχεση από το Υπουργείο και τον ΕΦΚΑ ήταν για επίλυση του ζητήματος τέλος του 2021, τώρα μας λένε μέχρι το Πάσχα... Όσο δεν υπάρχουν συνέπειες, να μην ασχολείστε οι έμμισθοι με το ΕΤΕΑΕΠ... Έχω γράψει ότι ως και εγώ, έμμισθος του φορέα, φαίνομαι οφειλέτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ μαζί σου Πρόεδρε. Δεν τολμούν. Έχω μια επιφύλαξη για την ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά αφού το λες εσύ. Είμαι σίγουρος ότι έστω και αργά θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα με την εσφαλμένη εκκαθάριση του ΕΤΕΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, εξακολουθώ να έχω εσφαλμένη εκκαθάριση για το 2020/ Έχω υποβάλει τρεις φορές τη σχετική αίτηση διόρθωσης χωρίς να έχω λάβει απάντηση, ενώ και στα σχετικά τηλέφωνα του ΕΦΚΑ είτε δεν ανταποκρίνονται είτε με παραπέμπουν από το ένα τμήμα στο άλλο. Να κινηθώ νομικά (με εξώδικο) μόνος;

    Επίσης, σχετικά με την επιστροφή των παρανόμως κρατηθεισών εισφορών, από το λογιστήριο του εργοδότη μου αναφέρουν πως η εταιρεία - πάροχος του λογισμικού μισθοδοσίας αναμένει την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης / εγκυκλίου για να μπορεί να δεχθεί αίτημα επανυπολογισμού των κρατήσεων. Ισχύει κάτι τέτοιο ή αρκεί η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που έχει ήδη εκδοθεί;


    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Εγώ θα έκανα μια επίσκεψη στη Σατωβριάνδου, και μετά εξώδικη δήλωση. Είναι αρκετοί έμμισθοι με εσφαλμένες εκκαθαρίσεις ακόμη, ως και η ΓΓ της ΕΕΔ κ. Παναγιωτοπούλου.
      2. Η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ είναι υπεραρκετή και συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής. Δεν πρόκειται να υπάρξει έτερη εγκύκλιος ή Υ.Α.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους. Να σας πληροφορήσω ότι στη δική μας εταιρεία, έκατσε η υπεύθυνη μισθοδοσίας και ξεκίνησε τη διαδικασία με χρήση της εφαρμογής, να τροποποιήσει τις ΑΠΔ, με βάση και τις οδηγίες της Εγκυκλίου 65/2021. Η εφαρμογή είναι όντως απλή, την είδα και εγώ, δεν έχει δυσκολία. ΟΜΩΣ, παρόλο που συμπληρώθηκαν όλοι οι μήνες σωστά (βασικά τα ίδια πράγματα επιλέγεις σε κάθε μήνα), κατά το στάδιο της οριστικοποίησης και υποβολής, κάποιοι μήνες ολοκληρώθηκαν και υποβλήθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι, για εντελώς ανεξήγητο λόγο, δεν μπόρεσαν να υποβληθούν, το σύστημα έβγαζε κάτι άσχετα μηνύματα (πχ "δεν έχει γίνει ΕΔΚ", που απ΄ότι έψαξα σημαίνει ότι δεν έχει γίνει Ελεγχος Δηλωθέντων - Καταβληθέντων, ή ότι έχουμε επιλέξει λάθος πακέτο κάλυψης, το οποίο δεν μπορεί να ισχύει γιατί το ίδιο πακέτο κάλυψης έχουμε επιλέξει σε όλους τους μήνες, δεν μπορεί κάποιοι να πέρασαν και κάποιοι να κολάνε. Σε επικοινωνία με την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που εξέδωσε την εγκύκλιο, μόνο που δεν μας έβρισαν, δεν ξέρανε τίποτα και δεν μας είπαν τίποτα. Το μόνο που μας είπαν είναι ότι αν δεν μπορέσουμε να το υποβάλουμε μέχρι 30/6/22, που θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα, τότε θα πρέπει μετά να τα κάνουμε χειρόγραφα.
    Είναι το τέλος της λογικής ! Πάσα βοήθεια ή συμβολή, είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γνωστό το συγκεκριμένο πρόβλημα, το έχουμε ήδη επισημάνει στους αρμοδίους του e-ΕΦΚΑ και έχουμε τη διαβεβαίωση ότι δουλεύουν προς την επίλυσή του!

      Διαγραφή
    2. Kύριε Κουτσόλαμπρε και πάλι θερμές ευχαριστίες για την ενημέρωση. Θα το παρακολουθούμε και μεις και θα ενημερώσουμε. Με την ευκαιρία, έχετε τυχόν υπόψιν σαςαν εμπλουτιστηκε η πλατφόρμα και με την περαιτέρω εφαρμογή για την επιστροφή των αχρεωστήτως, αυτό δηλαδή που θα γινόταν στις 17/1/22 ?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε όλους. Επανέρχομαι στο θέμα να ενημερώσω ως προς τα εξής : 1) από τον ΕΦΚΑ Σατωβριάνδου μας είπαν ότι τα τεχνικά θέματα της πλατφόρμας θα έχουν επιλυθεί μετά τις 20/2. Οψόμεθα. ΟΜΩΣ η περαιτέρω αναβάθμιση της πλατφόρμας που θα επιτρέψει και την φερόμενη "αυτόματη¨ επιστροφή, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και ουδείς ξέρει πότε, από την πληροφορία που μας έδωσαν από τον ΕΦΚΑ. Συνεπώς, ναι μεν πιθανώς θα επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή τροποποιημένων ΑΠΔ, από τις οποίες θα προκύπτουν αυτόματα τα προς επιστροφή ποσά, αλλά αυτή καθαυτή η επιστροφή, είναι μία άλλη συζήτηση που δεν φαίνεται να είναι κοντά. Το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε ακριβή εικόνα τι έχουμε λαμβάνειν, αλλά είναι εντελώς ασαφές πότε θα το λάβουμε. Στο δια ταύτα, άλλη μία λαμπρή κίνηση του ΕΦΚΑ να δημιουργήσει δομές που καθυστερούν την ουσιαστική ικανοποίηση των αιτημάτων των ασφαλισμένων, υπό την έννοια ότι όλοι γνωρίζουμε - ή μπορούμε ευχερώς να υπολογίσουμε - τι έχουμε λαμβάνειν. Το ζητούμενο είναι να τα λάβουμε.

      Διαγραφή
  21. Κύριε Κουτσολαμπρο. Διάβασα το άρθρο σας στον οικονομικό ταχυδρόμο, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αιφνίδια στέρηση ασφαλιστικής ικανότητας. Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ και σε περίοδο που πράγματι έγιναν άλματα στην ψηφιοποίηση του δημοσίου (ασχέτως αν η υποδομή, οι κανονιστικες ρυθμίσεις και η τεχνογνωσία υπήρχαν προ δεκαετίας τοτλαχιστον) είναι αδιανόητο να υφίστανται οι ασφαλισμένοι τέτοια ταλαιπωρία. Ζούμε μόνιμα στην ανασφάλεια. Πληροφορήθηκα ότι εντός του Μαρτίου θα αναρτηθεί η εκκαθάριση του 2021. Ειμαι σχεδόν βέβαιος ότι Ιδιαίτερα οι εμμισθοι θα υποστούμε σίγουρα την ίδια ταλαιπωρία, με την εσφαλμένη εκκαθάριση του 2019 και του 2020. Τουλάχιστον αφού υπάρχουν τέτοια προβλήματα διασύνδεσης, τουλάχιστον πριν εκδοσουν μια πράξη, ας κάτσουν να κάνουν επανέλεγχο και διασταύρωση και όχι να μας αγχώνουν και να μας ταλεπωρουν και μετά να βγάζουν ανακοίνωση ότι έκαναν λάθος. Ειλικρινά έχει εξαντληθεί και η υπομονή μας και η κατανόηση που μπορούμε να δείξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα. Προσυπογράφω την ανωτέρω τοποθέτηση του συναδέλφου. Είδα και την ανακοίνωση του ΔΣΑ προς τον ΕΦΚΑ. Θέτω ξανά το θέμα και της πλατφόρμας για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, έχει ακόμα προβλήματα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ είναι ότι πρέπει να περιμένουμε γιατί υπάρχουν άλλες προτεραιότητες !!! Ελεος πλέον ! Ελεος! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ??? ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΌΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ? Αγαπητέ κύριε Κουτσόλαμπρε, στην Ανακοίνωση του ΔΣΑ και στις συναντήσεις με τον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να τεθεί και το θέμα αυτό. Απαιτούμε επίλυση ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ συνάδελφε δες την προχθεσινή ανακοίνωση της συντονιστική επιτροπής της ολομέλειας των δικηγορικών συλλογών. Πάρθηκε απόφαση να ενταθεί ο αγώνας μας με περαιτέρω κινητοποιήσεις και άσκηση αγωγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ πολύ, την είδα την ανακοίνωση, το αναφέρω κιόλας. Ομως δεν περιλαμβάνει στα θέματα το πολύ σοβαρό θέμα της περιβόητης πλατφόρμας για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, η οποία πλατφόρμα έχει προβλήματα, δεν λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  25. Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει την είσπραξη, οφειλών από ασφαλισμένους. Οι περισσότεροι εμμισθοι είχαμε λάβει εσφαλμένα εκκαθαριστικα από το ΕΤΕΑΕΠ για τα έτη 2017 και 2018 καθώς δεν είχαν υπολογίσει τις κρατήσεις στην αντιμισθία. Τότε το ΕΤΕΑΕΠ μας είχε ενημερώσει να αγνοήσουμε την εκκαθάριση εφόσον έχουμε εμμισθη σχέση εργασίας. Δυστυχώς όμως από το 2019 μέχρι τώρα τα εκκαθαριστικα και οι πίνακες με τις δόσεις εξοφλησεως τους παραμένουν αναρτημένα στον ΕΤΕΑΕΠ και δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση. Νομίζω ότι πρέπει να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα πριν αρχίσει να στέλνει ο ΕΦΚΑ ειδοποιητηρια και αρχίσει την δια της αναγκαστικής εκτέλεσης είσπραξη. Νομίζω ότι το θέμα θα απασχολήσει πολλούς εμμισθους οι οποίοι ίσως αγνοούν το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σας. Είμαι έμμισθη στον ιδιωτικό τομέα και παρότι ο εργοδότης έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των τροποποιητικών ΑΠΔ, δεν έχει έως σήμερα γίνει καμία επιστροφή πιστωτικών υπολοίπων για τα έτη 2019 και 2020 ούτε βλέπω στον εφκα ανάρτηση νέων εκκαθαρίσεων για τα έτη 2019 και 2020. Έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη