Ολοκλήρωση εκκαθάρισης εισφορών παράλληλης μισθωτής απασχόλησης 2022


Ολοκληρώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των εισφορών της παράλληλης μισθωτής απασχόλησης και στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (εισφορές μη μισθωτών- ηλεκτρονικές υπηρεσίες - υποχρεώσεις κοινωνικής ασφάλισης - εκκαθαρίσεις) έχουν αναρτηθεί τα σχετικά ειδοποιητήρια.
1. Για όσους ασφαλισμένους υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο (συνήθως 120 ευρώ) αυτό μπορεί να πληρωθεί σε έξι δόσεις, αρχής γενομένης της πρώτης μέχρι 29.12.2023. Ασφαλώς η πληρωμή μπορεί να γίνει και με μια καταβολή για το σύνολο της οφειλής πάλι μέχρι 29.12.2023.
2. Για όσους ασφαλισμένους υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο (συνήθως από γραμμάτια προκαταβολής εισφορών) θα πρέπει και φέτος να υποβληθεί αίτηση επιστροφής ηλεκτρονικά (ηλεκτρονικές υπηρεσίες/δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης/αίτηση επιστροφής) σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται βήμα - βήμα στο σχετικό οδηγό.
3. Η επιστροφή εισφορών γίνεται προσπάθεια να λάβει χώρα εντός του Δεκεμβρίου και το αργότερο εντός Ιανουαρίου 2024.

 

Σχόλια

  1. Τελικά μετά από τη νέα δηλωση του υπουργού για μείωση του τέλους επιτηδευματος 50% για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τι θα ισχύσει για τους έχοντες εμμισθη απασχόληση η τους αμοιβομενους με μπλοκάκι? Θα έχουν τη μείωση η θα εξαιρούνται όπως αρχικώς προέβλεπε το νομοσχέδιο? Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική υπάρχει αυτή η εξαίρεση από τη μείωση, ενός τέλους που συνεχώς προεκλογικά ισχυρίζονται ότι θα καταργηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

ΣτΕ 1096/2023: Δεκτή αίτησης ακύρωσης Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων κατά του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων με το Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη