ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΔΙΚ - O αγώνας για τους συναδέλφους τους Κτηματολογίου συνεχίζεται



Στις 14.12.17 και ώρα 8μμ, έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού κ. Σταθάκη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Σώματος  Προέδρων κ.κ. Αλεξανδρή και Βερβεσού, του Προέδρου της ΕΕΔ και συμβούλου του ΔΣΑ κ. Κουτσόλαμπρου, της συμβούλου του ΔΣΑ κ. Αλεβίζου και του συμβούλου του ΔΣΠ κ. Καρδαρά. Με τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων του ΣΥΔΙΚ και δεκάδων συναδέλφων.  
Στην συνάντηση αυτή, παρά τις δίκαιες αιτιάσεις μας, Υπήρξε επιμονή στην απαράδεκτη και παράνομη μεθόδευση υπαλληλοποίησης των 63 συναδέλφων μας χωρίς να δοθεί καμία πειστική εξήγηση.
Πιο πάνω θα βρείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥλλόγου ΔΙκηγόρων Κτηματολογίου (ΣΥΔΙΚ), την οποία επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και από δω


Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως στις 3/11/2017 είχαμε αποστείλει ως Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων σχετική επιστολή στους αρμοδίους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη και Κοντονή, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:

Απάντηση δεν ελήφθη από κανέναν!
Ας πάμε όμως στην ουσία του προβλήματος. Σήμερα υπηρετούν στην ΕΚΧΑ 63 έμμισθοι δικηγόροι πανελλαδικώς, οι οποίοι έχουν παράσχει ένα τεράστιο έργο, όντας θεματοφύλακες της νομιμότητας και προστάτες του δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα είχαν την ανεξαρτησία που εξασφαλίζει η ιδιότητα του δικηγόρου και το θάρρος της νομικής τους γνώμης (με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους) μη υποκείμενοι στην υπαλληλική ιεραρχία.
Είναι σαφές πως η επιχειρούμενη υπαλληλοποίηση πρώτο στόχο έχει αυτό, δηλαδή να εντάξει το δικηγόρο στην υπαλληλική ιεραρχία και να του αφαιρέσει το ΛΟΓΟ, να του αφαιρέσει την ΤΙΜΗ και την ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ που εκπορεύονται από το λειτούργημα και δίνουν υπόσταση στην ένταξη και παρουσία του Δικηγόρου στο Φορέα.
Είναι προφανές πως η πρωτοφανής στην ιστορία απόπειρα υπαλληλοποίησης εμμίσθων δικηγόρων (με τυπικό νόμο) αποτελει τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ της ήδη υφισταμένης συμβάσεως, η οποία μάλιστα διέπεται και κινείται στη σφαίρα του ιδιωτικού δικαίου. Η επέμβαση λοιπόν της Πολιτείας στον πυρήνα μιας ιδιωτικού δικαίου εννόμης σχέσης και μάλιστα εις βάρος του ασθενέστερου μέρους, ανέξαρτητα από τον δικαστικό της έλεγχο, καθίσταται ηθικά απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Περαιτέρω δημιουργούνται υπόνοιες και ερωτηματικά για το σκοπό της εκπαθαρύρωσης των συναδέλφων και μάλιστα όταν, μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους, είναι ο έλεγχος της νομιμότητας συμβάσεων τεραστίου αντικειμένου.
Η ρύθμιση, χωρίς να χρειαστεί να επεκταθούμε, τι λέει, με απλά λόγια;
Σε υποβιβάζω από έμμισθο δικηγόρο σε απλό υπάλληλο, δηλαδή την επόμενη μέρα που θα έρθεις στο γραφείο, θα έχεις διαγραφεί από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.
Σου μειώνω τις αποδοχές, καθόσον θα απωλέσεις τα μ.κ. που έχεις ενταχθεί ως παρ’Αρείω Πάγω έμμισθος δικηγόρος και θα ξεκινήσεις από μηδενικής βάσεως.
Αν δεν σου αρέσει αυτή η ρύθμιση; Σου δίνω την αποζημίωση και τελειώσαμε.
Επιπλέον για τις 12 οργανικές θέσεις εμμίσθων δικηγόρων που προβλέπονται, κανείς εκ των 63 δεν είναι κατάλληλος και θα φέρω άλλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αυτονόητο είναι πως η ως άνω ρύθμιση δεν αντέχει σε καμία λογική και ηθική! Και φυσικά δεν βρίσκει έρεισμα στο Νόμο.

Απευθύνουμε και εδώ το ερώτημα που απευθύναμε στον Υπουργό (χωρίς να λάβουμε απάντηση): Γιατί ούτε ένας εκ των 63 δικηγόρων δεν κρίνεται κατάλληλος να στελεχώσει τη συνιστώμενη Νομική Υπηρεσία (12 οργανικές θέσεις δικηγόρων); Κατά την άποψή μας, εκεί κρύβεται όλη η ουσία της υπόθεσης.
Καλούμε την ύστατη στιγμή την Πολιτική Ηγεσία να ξαναδεί τη ρύθμιση.
Καλούμε την Πολιτεία να υιοθετήσει το σχέδιο που παραδόθηκε από τη αρμόδια Επιτροπή. Δηλαδή με τη διάταξη διατήρησης όλων των εμμίσθων δικηγόρων που θα στελεχώσουν τη Νομική Υπηρεσία σε μόνιμες και προσωπαγείς θέσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε εκεί! Στα Δικαστήρια, στο Πεζοδρόμιο ή όπου χρειαστεί.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πίστωση τραπεζικών λογαριασμών με τις επιστροφές εισφορών τ.ΕΤΕΑΕΠ

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων για την εξαίρεση των εμμίσθων του δημοσίου από τις μισθολογικές προαγωγές

Σε λειτουργία η υπηρεσία επιστροφής εισφορών 2019-2020 σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς